Ana Sayfa ÇEVRE 12 Haziran 2020

Birpınar, “İSKİ’ye kesilen cezaya kimse ideolojik yaklaşmasın”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bakanlık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve İSKİ’ye dereleri kirlettikleri için verilen cezaya açıklık getirdi. İBB’nin cezalara itiraz etmesine de itiraz eden Birpınar, geçmişte AK Parti İBB’yi yönetirken de ceza kestiklerini ve gelişmelere ideolojik bakılmaması gerektiğini ifade etti..

Bakan Yardımcısı Birpınar, “Ben 2003 – 2012 yılları arasında İstanbul Çevre ve Orman/ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü kesintisiz 10 sene yaptım. Bu süreçte de İBB’nin ve İSKİ’nin tesislerine cezalar kesilmiştir.

Kimse olaylara ideolojik yaklaşmasın.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Çevre adına iyi işler yapan belediyelerin her zaman yanında olduk, destekledik.

Sayın Bakanımız @murat_kurum bu konuda objektiflikten taviz vermemektedir.

Ancak çevre kirliliği oluşturan her kimse cezasız kalamaz, kalmayacaktır.

Riva deresi kenarında 100 milyonlarca lira yatırım yapılarak yapılan Paşaköy arıtma tesisinin verimli çalıştırılması şarttır. Arıtma tesisinin dereyi kirletmesi bypass yapması kabul edilemez. Gerekli denetimler yapılmış ve cezaları yazılmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak görevimiz sadece özel sektöre ait işletmeleri değil, İSKi gibi kurum kuruluşları ve belediyeleri çevre kirliliği noktasında denetleme görev ve sorumluluğu vardır. Çevre kirlilikleri anlık olaylardır. Sürekli denetlemek şarttır.

Paşaköy arıtma tesisi yeterli verimle çalışamıyor ve kapasitesi yetmiyorsa ilave yatırımlar yapılmalıdır. İstanbul’da İBB’nin yatırım önceliği çevre olmak zorundadır. Aksi takdirde bu şehir yıllar içinde çözülemez çevre sorunlarıyla karşı karşıya kalır. Telafisi de  zor olur…!”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın bir başka sosyal medya paylaşımında, “Haliç 90lara geri döndü: Çöp ve çamura boğuldu!” dedi…

selyus