Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 13 Haziran 2020

Vatan Partisi’nin darbe sevici ismi Hasan Korkmazcan’dan HDP provokatörlüğü!

Vatan Partisi, HDP provokatörlüğüne devam ediyor. Partinin genel başkanı darbe sevici Doğu Perinçek’in ‘HDP kapatılsın’ açıklamalarını parti genel başkan yardımcısı eski milletvekili Hasan Korkmazcan’da destekleyerek bu yönde açıklamalarda bulunuyor.

REFAH VE FAZİLET PARTİLERİN KAPATILMASINDA PERİNÇEK’İN DAHLİ VAR!

Refah Partisi ve Fazilet Partisi dönemin darbecisi yargı zihniyeti tarafından kapatıldığını ve Perinçek’in onlara destek verdiğini unutmayalım!

28 Şubat’ın öncü isimlerinden Doğu Perinçek şimdi de AK Parti hükümetini zora sokacak ve zarar verecek bir kaosun içine sokmak istiyor.

HDP’nin geçmiş uzantısı partiler kapatıldı da ne oldu? Değişen bir şey oldu mu? El cevap: Olmadı!

Kah bağımsız, kah yeni kurdukları partileriyle girdiler meclise…

Burada önemli olan parti içinde terör örgütü PKK ile bağlantısı olanları en ağır bir şekilde cezalandırmak. Zaten yargı bunu yapıyor ve hükûmette süreci kararlı bir şekilde takip ediyor…

Yok neymiş, “HDP kapatılırsa PKK nefes borusu kapatılmış olur”muş!

Hiçte inandırıcı değil..

Darbe sevici Perinçek ve avenelerinin bu ülkeye dün ne faydaları oldu ki bugün olsun!

DARBE SEVİCİ HASAN KORKMAZCAN’IN AÇIKLAMALARI

Korkmazcan, “HDP bir siyasi parti değil adeta suç topluluğu haline geldi. HDP’nin kapatılması noktasında hepimize görev düşüyor. Çok net ifade ediyorum ki HDP kapatılırsa PKK’nın nefes borusu kapatılmış olur.” dedi.

“Anayasa, böyle bir yapının demokratik hukuk devleti kurumları içinde siyasi parti olarak serbestçe faaliyette bulunmasına cevaz vermemektedir. Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’nda öngörülen yaptırımların uygulanmasında ihmal göstermek ve bu durumun sürüp gitmesine göz yummak, millet ve tarih önünde ağır bir sorumluluktur. HDP’nin kapatılması için yasaların kendilerine sorumluluk yüklediği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, hükümeti ve TBMM’de grubu bulunan partileri sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.”

Böyle diyerek TBMM’de HDP dışındaki partileri kışkırtıyor… Kaynak: Yeni Akit

selyus