Ana Sayfa ÇEVRE 25 Aralık 2020

Bitkisel yağlar sizden, doğa dostu hediyeler Sancaktepe Belediyesi’nden

Doğal kaynaklarımızı koruyarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına hız veren Sancaktepe Belediyesi, çevre konusundaki öncü çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında Sancaktepe Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, bitkisel atık yağların dönüşümü için yürüttüğü atık yağ toplama çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında başlatılan çalışmayla, lavaboya dökülmesi durumunda çevre kirliliği oluşturan bitkisel atık yağlar toplanarak dönüşüme gönderiliyor.

“Dönüştürmekte Bereket Var” sloganıyla başlatılan kampanyada ayrıca vatandaşlar verdikleri atık yağ karşılığı topladıkları litre puanlarla doğa dostu hediyeler kazanıyor.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, bir litre atık yağın bir milyon litre temiz suyu kirlettiğinin altını çizerek, “Toprağa ve suya kalıcı zarar vermemek ve ülke ekonomisine katkı sağlayıp milyonlarca litre suyun kirlenmesine önlemek adına halkımız ile beraber böyle bir projeyi hayata geçirdik. Lavabo ve çöpe dökülmemesi gereken bitkisel yağları vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda evlerinden alıp tesislerimize getirerek dönüşümünü sağlıyoruz. Böylece milyonlarca litre suyun kirlenmesini önlemiş oluyoruz. Bunun yanında “Bitkisel atık yağlar sizden, hediyeler bizden” sloganıyla getirilen yağlar karşılığında litre puanı toplayan komşularımıza da içinde menekşe, çuha çiçekleri, tohum çeşitleri, fesleğen , salıncak oturağı, tahterevalli, ahşap bank ve ahşap piknik masasının bulunduğu doğa dostu hediyeler dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında çevreye duyarlı Sancaktepe halkının atık yağlarını geri dönüşüme kazandırmaları için vatandaşlarımızın (0 216) 311 11 11 numaralı telefondan Sancaktepe Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ile irtibata geçmesi halinde lisanslı firma tarafından, evlerden ve işyerlerinden atık yağları toplanarak, geri dönüşüme kazandırılıyor.

selyus