Ana Sayfa ÇEVRE 2 Mart 2020

Çekmeköy Belediyesi ekiplerinden öğrencilere ve vatandaşlara afet eğitimi

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı ÇEKUT, ilçedeki okul, site ve mahallelerde Temel Afet Bilinci eğitimleri ile vatandaşlara afet anında 72 saatin önemini anlatıyor.

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı ÇEKUT’un eğitim ekipleri, Temel Afet Bilinci Eğitimleri’ne başladı. ÇEKUT ekipleri, eğitimlerle 7’den 70’e her yaştan Çekmeköylü’nün afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilinçlendirilmesini hedefliyor. İlk ve Orta dereceli okullar, liseler, siteler, fabrikalar gibi merkezlerde başlayan eğitimlerde; deprem öncesi yapılması gerekenler, deprem sırasında yapılması gerekenler, deprem sonrasında yapılması gerekenler ve afetlerde ilk 72 saatin önemi gibi başlıklar altında hayat kurtaran bilgiler paylaşılıyor. Sivil savunma uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, teorik ve uygulamalı anlatımların yanı sıra videolu anlatımlara da yer veriliyor.

Şubat 2020’de başlayan eğitimlerde Şubat ayı içerisinde 1. 376 kişiye afetlerin en az hasarla atlatılması için bilgilendirmeler yapıldı. ÇEKUT yetkilileri,  okul ve sitelerde devam edecek eğitimlerin, 0216 600 0 600 numaralı telefondan talep edilmesi durumunda mahallelerde belirlenen yerlerde de verilebileceğini belirttiler.

selyus