Ana Sayfa ÇEVRE 30 Kasım 2015

Çekmeköy’de atık pillere ödül!

Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP iş birliği ile başlatılan proje ile okullar arasında atık pil toplama yarışması düzenleniyor. Proje tanıtım toplantısında katılımcılara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “İlçemizin olmazsa olmazlarından biri temizliktir. Bizler bu bağlamda ekiplerimizle istişare halinde çalışıyoruz. Sorumluluklarımız arasında çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak da var.”

Çekmeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) proje ortağı olduğu okullar arası atık pil toplama yarışması düzenleniyor. Atık Pil Toplama Yarışması’nın tanıtım toplantısı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Çekmeköy Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve her okuldan bir öğretmenin katıldığı toplantıda; Çekmeköy Belediyesi’nin saha çalışmaları, atık pillerin çöp olmadığı, geri dönüştürülebilir bir materyal olduğu ve dönüştürülen her pilin doğaya sağladığı fayda anlatıldı. 

Öğrencilere çevre bilincinin kazandırılması amaçlanan projede öğrenciler çevrelerinde kullanım süresini tamamlamış atık pilleri okullarına konulacak pil geri dönüşüm kutusuna atacaklar. 30 Nisan’a kadar devam edecek atık pil toplama işleminin ardından dereceye giren okullara ödüller verilecek.

Proje tanıtım toplantısında katılımcılara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “İlçemizin olmazsa olmazlarından biri temizliktir. Bizler bu bağlamda ekiplerimizle istişare halinde çalışıyoruz. Sorumluluklarımız arasında çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak da var. Sizler okullarınızda öğrencilere gerekli bilgi ve donanımı kazandırıyorsunuz. Bizler istedik ki sizlere bu konuda yardımcı olalım” dedi.

İlginizi çekebilir

Pendik’te minibüs devrildi

Pendik’te minibüs devrildi

selyus