Ana Sayfa ÇEVRE 13 Kasım 2019

Döğücü, geleceğin fidanlarıyla fidan dikti

Cumhurbaşkanlığı tarafından “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Sancaktepe Paşaköy Mahallesinde geleceğinin fidanları öğrenciler ile beraber fidanlar toprağa dikildi.

11 Kasım Pazartesi günü Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğine; Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum Müdür ve Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sancaktepe Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, STK Temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde bugün saat 11:11’de tüm Türkiye’de gerçekleştirilen geleceğe nefes seferberliği kapsamında 11 milyon fidan dikim etkinliği programları düzenlendi. Bundan böyle her yıl 11 Kasım günü Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmiştir. Yapılacak bu etkinlikler ile ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve farkındalığı artırmakla birlikte diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek hedeflenmektedir. Bu kapsamda bizlerde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Paşaköy Mahallemizde geleceğimizin fidanları yavrularımız ile beraber Geleceğe Nefes olması temennisiyle fidanlarımızı diktik” dedi.

selyus