Ana Sayfa ÇEVRE 24 Kasım 2022

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ‘deprem’ provokatörleri ile ilgili açıklama

Düzce’de gerçekleşen 5,9’luk depremin ardından vatandaşlar büyük tedirginlik yaşarken, sosyal medya provokatörleri de halkı kaoso sürüklemek için harekete geçti. ‘Yeni bir deprem beklendiği’ yönünde panik oluşturmaya çalışan hesaplara karşı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)’nden uyarı gelirken, bu tarz içeriklere itibar edilmemesi gerektiği, paylaşanlar hakkında ise yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

Düzce’de merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 150 artçı sarsıntı meydana geldi.

93 KİŞİ YARALANDI

Deprem nedeniyle vatandaşlar büyük korku yaşarken 6 ilde toplam 93 kişi yaralandı.

Öte yandan korkutan depremin ardından bazı sosyal medya hesaplarından yeni bir deprem beklendiğine dair provakatif paylaşımlar yapıldı.

PROVAKATÖRLERE YASAL İŞLEM

EGM, dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapan hesaplar hakkında işlem başlatılacağını açıklayarak, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan yeni bir deprem beklendiği yönündeki dezenformasyon içerikli provokatif paylaşımlara itibar etmeyiniz. Bu ve benzeri paylaşım yapan hesap yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılmıştır.” dedi. Türkiye gazetesi

selyus