Ana Sayfa ÇEVRE 31 Aralık 2015

İBB, kar için birimlerini seferber etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi’nin hava tahmin verilerine göre 30 Aralık Çarşamba günü yağması beklenen kar öğlen saatlerinden itibaren İstanbul’da etkili olmaya başladı.

Günler öncesinden kış hazırlıklarını tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sorunsuz bir kış mevsimi geçirmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AKOM’da kurulan kriz masasıyla da problem yaşanan yerlere anında müdahale edilecek. 

SICAK ÇORBA SERVİSİ

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin çıkışlarında, Kavacık kavşağı, Mahmutbey’deki turnikeler, Avcılar, Şirinevler, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu’daki otobüs duraklarında, saat 17.00’den sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mobil büfelerinde çorba dağıtımı yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR BİRİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak.         

ARAÇ:  1.114

 PERSONEL: 5 bin 450

 YOL UZUNLUĞU: 4000 km

 KÖY TRAKTÖR:  142

 METROBÜS YOLU: 32

 TUZ:     240.605 ton 

 SOLİSYON: 1.290 ton

 KAVŞAKLARDA:  52 kurtarıcı

ANA ARTER VE KAVŞAKLARA: 25 kilogramlık 40 bin torba tuz, 250 yere de 1 tonluk tuz bırakıldı.

selyus