Ana Sayfa ÇEVRE 11 Temmuz 2019

İBB Meclisi, otogar otoparkı için önemli karar aldı

İBB meclis toplantısında alınan kararla, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın otopark işletmesi 5 yıl süreyle İSPARK’a devredildi. Otogarın otoparkı ilk 1 saat ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısının Temmuz ayı 2. oturumunda, Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda bulunan otoparkın İSPARK’a devredilmesi görüşüldü. İBB meclisinin kararıyla otoparkın işletmesi 5 yıl süreyle İSPARK’a devredildi. Böylece otogarın otoparkı ilk 1 saat ücretsiz olacak. Gelirin yüzde 25’i İBB’ye, geri kalanı da İSPARK’a gidecek.

4 Mayıs itibariyle otogarın 25 yıllık işletme süresi dolmuş, otogarı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri’nin sözleşmesi bitmişti.

7 GÜN ULAŞIM ÜCRETSİZ!

Öte yandan AK Parti İBB Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ve CHP İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı’nın ortak imzasıyla verilen teklifte, İstanbul’da toplu ulaşım; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, eğitim-öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül tarihinde ve Kurban Bayramı boyunca da ücretsiz olacak.

1 MİLYAR 525 MİLYON BORÇLANMA

İmamoğlu’nun istediği 2 milyar 250 milyon liralık borçlanma isteği ise, Plan Bütçe Komisyonu’ndaki AK Partili komisyon üyelerinin teklifiyle, 2018 yılı sonunda İBB meclisinin onayladığı ve 2019 yılı tahmini bütçesindeki iç borçlanma tutarının tamamı olan 1 milyar 525 milyon lira olarak kabul edildi.

HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN OLACAĞIZ

Alınan kararların İstanbul için hayırlı olması temennisinde bulunan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, “Meclisimizin Temmuz ayı toplantılarını, gerçekleştirilen iki oturum ile tamamladık. İstanbul’umuz için alınan tüm kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. İlk günde de söylediğimiz gibi, İstanbul için atılacak her hayırlı adıma motor, şerre fren olacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir

Taksim lalelerle süslendi

Taksim lalelerle süslendi

selyus