Ana Sayfa ÇEVRE 30 Kasım 2023

İBB’nin 180 promil alkollü sürücüsü ortalığı birbirine kattı

Arnavutköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait asfalt onarım aracının alkollü sürücüsü, bir araca çarparak kaçmaya çalıştı. Araç bir binanın duvarına çarparak dururken, kendisine tepki gösteren mahalle sakinlerine saldırmaya çalışan sürücü 180 promil alkollü çıktı.

Olay, dün gece Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. İBB’ye ait yol bakım onarım aracı, Eski Edirne Asfaltı Caddesi üzerinde bir araca çarptıktan sonra kaçmaya başladı. Araç sürücüsü, İBB aracını takip etmeye başladı. Bu esnada yol bakım onarım aracı, bir gecekondunun duvarına çarptı. Kaza sonrasında vatandaşların tepki gösterdiği sürücü, araçtan inerek vatandaşlara küfürler savurup saldırmaya çalıştı. “Yav bir tane bira içtim” diyerek kendini savunan sürücü, vatandaşlara ve evinin duvarına çarptığı adama saldırmaya çalıştı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Alkollü sürücü, polislere mahallelinin kendisine saldırdığını söyledi. Polis ekiplerinden de kaçmaya çalışan sürücü, yapılan testte 180 promil alkollü çıktı. Sürücü gözaltına alınarak emniyete götürülürken, araç otoparka çekildi.

ALKOLLÜ ŞEKİLDE ARACA BİNİP ÇEKMEYE ÇALIŞTI, POLİSİN YANINDA SALDIRMAYA DEVAM ETTİ

Alkollü sürücü, çekici şoförünün aracını çekemediğini iddia ederek, alkollü şekilde araca binerek aracını kendi çekmek istedi. Polis ekiplerinin müdahale ettiği sürücü, polislere rağmen vatandaşlara küfürler edip saldırmaya devam etti. Yaşananlar anbean görüntülendi.

selyus