Ana Sayfa ÇEVRE 27 Eylül 2014

Kadıköy Belediyesi’ne Marka..

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı’na Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi verildi.

Kadıköy Belediyesi’ne Marka Tescil Belgesi

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı’na Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi verildi.

Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin son yıllarda artış gösterdiği Kadıköy’de, Belediyenin Beton Zemin Laboratuvarı kentin beton kalitesini ölçüyor. Yürüttüğü başarılı çalışmayla 2000 yılından bu yana semtimizde beton kalitesinin artmasını sağlayan laboratuar, Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi aldı. Kadıköy Belediye Başkanı Uygur Çakmak, Beton Zemin Laboratuvarı’nda inceleme yapan Türk Patent Enstitüsü yetkililerini bizzat karşılayarak dikkatle dinledi.

Kadıköy Belediyesi Beton ve Zemin Laboratuvarı, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin ardından depreme karşı hazırlık amacıyla kuruldu. Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı bugüne kadar vatandaşa ait 1700, kamuya ait 30 binadan, Türkiye genelinde ise 550 okul binasından 6 bin 119 adet beton karot numunesi aldı ve basınç dayanım testine tabi tuttu. Toplam 14 bin 930 adet beton karot numunesi üzerinde basınç dayanım testi yapan Laboratuvar, 3 bin 221 şantiyeden de 26 bin 325 adet taze beton numunesi aldı.

Belediyenin uzman görevlilerinin her şantiyede hemen hemen tüm faaliyetleri yakından takip ettiğini söyleyen Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Neval Baban, “Uzman ekip, özverili çalışma ve kaliteli hizmet sayesinde Laboratuvarımız bu başarıyı elde etti. Türk Patent Enstitüsü tarafından belgemizi aldık, marka haline geldik” dedi.

Kadıköy’de beton kalitesinin artması, güvenli binaların inşası için sıkı bir denetim programı uyguladıklarını söyleyen Baban, Beton Zemin Laboratuvarı uzmanlarının şantiyelerde mevzuata uygun şekilde beton yapım sürecini kontrol ettiklerini söyledi.

Kalitesiz betona izin yok

Titiz çalışmanın Kadıköy’deki inşaatlarda beton kalitesinin artmasını sağladığını, sektörde “Kadıköy Betonu” ifadesinin sıklıkla kullanılmaya başlandığını söyleyen Beton Zemin Laboratuarı Sorumlu Mühendisi Menekşe Perdi ise “Laboratuvar olarak dökülen betonun kaliteli olup olmadığını belli testler uygulayarak tespit ediyor, çıkan sonucu rapor haline getiriyoruz. Beton istenen kalitede değilse yüklenici firmaya ya da inşaat yetkililerine durumu tebligatla bildirip, önlem alınması konusunda uyarıyoruz. İnşaat faaliyetini de durduruyoruz. Durdurulduktan sonra kalıp işlemi aldığımızda karotta da (betondan özel aletle alınan silindirik örnek) mukavemet düşük çıkarsa o zaman yıkım olması veya güçlendirme yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Mustafa SÜRMELİ

Etiketler:
selyus