Ana Sayfa YAŞAM 27 Eylül 2014

Yeni bar ve kafeler..

Kadife Sokak’a komşu olan yeni bar ile kafelerin art arda açıldığı Dr. İhsan Ünlüer ile Hacı Şükrü Sokak’ta da şikayetler yaşanmaya başladı.

Yeni bar ve kafeler art arda açılıyor

Kadife Sokak’a komşu olan yeni bar ile kafelerin art arda açıldığı Dr. İhsan Ünlüer ile Hacı Şükrü Sokak’ta da şikayetler yaşanmaya başladı.

Kadife Sokak’tan sonra İhsan Ünlüer ile Hacı Şükrü Sokak’ta da aşırı alkol tüketimi, konut sahiplerinin sözlü tacize uğramaları, hijyen problemi ve aşırı gürültü şikâyetleri artıyor. Sokak sakinleri “bu defa biz sokağımızda oturacağız” diyerek sokakta içki içilmesine tepki olarak masa ve sandalyelerini kaldırımlara koyarak oturma eylemi yapıyor.
Kadıköy Caferağa mahallesine bağlı, kafe ve barların işletildiği renkli ve işlek sokaklarından biri Kadife Sokak. Çoğunlukla gençlerin uğrak yeri olan sokak, son yıllarda aşırı alkol tüketimi, konut sahiplerinin sözlü tacize uğramaları, hijyen problemi ve aşırı gürültü şikâyetleri ile gündemde. Bu şikâyetler, son aylarda Kadife Sokak’a komşu olan yeni bar ile kafelerin art arda açıldığı Dr. İhsan Ünlüer ile Hacı Şükrü Sokak’ta da yaşanmaya başladı.
Dr. İhsan Ünlüer ve Hacı Şükrü Sokak sakinleri de aynı Kadife Sokak’ta olduğu gibi durumdan rahatsız. Mahalleli, sokakta içki içilip evlerinin önünde oturulmasından, yüksek sesle konuşulmasından ve apartman önlerinin tuvalet olarak kullanılmasından çok rahatsız. Defalarca farklı yöntemler uygulayan mahalleli, son olarak Caferağa Dayanışmasıyla ortak eylem kararı aldı. Mekân sahipleri ve Caferağa Dayanışması ile beraber 15 Eylül Pazartesi günü saat 19.30’da masa ve sandalyelerini kaldırımlara koyarak oturma eylemi yaptı.
Mahalleli, sorun çözülene kadar her akşam masa ve sandalyelerini kaldırımlara koyarak eylemlerine devam etmeye kararlı.

Etiketler:
selyus