Ana Sayfa ÇEVRE 27 Şubat 2016

Kadıköy’de beton mikserleri terör estiriyor

Kadıköy’de bütün hızıyla devam eden kentsel dönüşümün arka plandaki olumsuzlukları insanları mağdur diyor. Kadıköy’de ara sokaklarda bulunan bu inşaatların beton atma döneminde beton mikserlerinin park edilmiş araçlara büyüklü küçüklü hasar vererek adeta terör estirdiği ifade ediliyor.

Kadıköy’de kentsel dönüşümün arka plandaki olumsuzlukları. Kadıköy’de hemen hemen her sokakta bir inşaatlara rastlamak mümkün. Ara sokaklarda bulunan bu inşaatların beton atma döneminde beton mikserlerinin park edilmiş araçlara büyüklü küçüklü hasar verdiği ve her gün araç sahiplerinden şikayetlerin olduğu haber sitemize iletildi. Sokakları darlığı nedeniyle mikser arabalarının da dikkatsizliği sonucunda araçları çizdiği, zaman zaman ileri geri gelirken vurarak önemli hasar verdiği görülmektedir. 

Bu konuda çok önemli bir sahtekarlıkta ortaya çıkmış oldu. Aracı hasar gören Kadıköylü bir vatandaş plakanın kime ait olduğunu öğrenmek için aradığında bu plakaya kayıtlı beton mikseri yok binek araba olduğu ve mikser arabasıyla hiç alakası olmayan birine ait olduğu tespit edildi. Sahte plaka taktığı kanısına varılan bu araçların duran arabaya zarar vermesi ilgili vatandaşların mağduriyeti de giderilememiş oluyor.

“BETON MİKSERLERİNDEN ŞİKAYETÇİYİM”

Beton mikserlerinin 3 kez mağduru olan Kadıköylü bir vatandaş, “İlk kazada kapı değişti, beton mikseri kaçtı. Site güvenliği plakasını almış plakadan firmayı bulup tamir ettirdim. İkinci de 3 hafta önce arka çamurluğa vurdu kamyon şoförü numarasını bırakmış, aradım daha onu daha henüz tamire götüremedi. Yine dün beton mikseri ön çamurluğu götürdü. Gören vatandaş plakasını alıp aracın ne olduğunu yazmış, ama bu plakaya kayıtlı beton mikseri yok binek araba var. Muhtemelen sahte plaka. Daha öncede arkadaşın arabasına çarpmışlardı, onlarda plakadan ulaşamadılar, başka araç çıktı. Valla bu kentsel dönüşüm en çok bana zarar verdi. Kazasız araba 3 kere kazaya uğradı. Satarken en az 5-6 bin kaybım var.

Ara sokaklarda herkes şikayetçi. Hergün bir arabaya vuruyorlar. Şoförlerde pişkinlikte var. Zenginsiniz dokunmaz size. Ben çok mağdur oldum. Bu durumdan şikayetçiyim. Yetkililerin bu konuyla yakından ilgilenmelerini istiyorum” dedi.

 

selyus