Ana Sayfa YAŞAM 27 Şubat 2016

Emine Erdoğan ‘Ensar Gönüllüleri’ ile buluştu

İstanbul’da Ensar Vakfı bünyesinde oluşturulan ‘Ensar Gönüllüleri’nin istişare toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Dünyada Çok Fazla Acı Var Ama Önemli Olan, Onları Duyacak Bir Kulağa Sahip Olmak”

İstanbul’da Ensar Vakfı bünyesinde oluşturulan ‘Ensar Gönüllüleri’nin istişare toplantısında konuşan Emine Erdoğan, “Coğrafyamız bu kadar çok sorunla mücadele ederken, Türkiye güçlü iradesiyle hala dimdik ayaktaysa, bunu, insanî duruşun getirdiği berekete, masum ve mazlumların dualarına borçluyuz” dedi.

Ensar Vakfı kurucu ve mütevelli heyetinin kadın üyeleri ve çok sayıda davetlinin iştirak ettiği toplantıda Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.

‘Ensar Gönüllüleri’nin öncülerinin gençlerden oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, “Bu, 30 yıllık emeklerin boşa gitmediğini, bu topraklara sağlam tohumlar ektiğimizi gösteriyor. Ama asıl memnuniyetim iki, hatta üç kuşağın mensuplarının burada birlikte olmalarıdır. Gençlerin dinamizmiyle, büyüklerin tecrübesinin harmanlanması geleceğimizin teminatı olacaktır” diye konuştu.

 “28 ŞUBAT SÜRECİ BÜYÜK ACILAR BIRAKTI”

Yıl dönümü yaklaşan 28 Şubat sürecinin büyük acılar bıraktığını söyleyen Emine Erdoğan, Türkiye’de 90 yıllık enkazın kaldırıldığını, bugün ise bu enkazla yüzleşildiğini ifade etti. Ensar Vakfı’nın, amaçları ve birikimi doğrultusunda yeni neslin yetiştirilmesinde, zamanın icapları ile geleneksel değerleri sentezleyerek çalıştığını ve bunun önemli olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, vakfın sanat alanında yürüttüğü çalışmaları da hatırlattı ve “Sanat, ruhlarımız için en güzel terbiye aracıdır. Zulme, adaletsizliğe ve bayağılıklara karşı ruhumuzu dayanıklı kılar. Hislerimizin ve davranışlarımızın yücelmesini sağlar” dedi.

“’DÜNYANIN EN CÖMERT ÜLKESİ’ SIFATINI TAŞIYORUZ”

“Dünyada çok fazla acı var. Ama önemli olan, onları duyacak bir kulağa sahip olmak” diye konuşan Emine Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ve diğer ülkelere yaptığı insani yardımlara da değindi. Emine Erdoğan, şunları söyledi: “Çok şükür ki, Türkiye bu konuda dünyanın en duyarlı ülkesi. Mazlum ve mağdurlara kapımızı açmakla kalmıyor, 160’dan fazla ülkeye götürdüğümüz insani yardımla, ‘dünyanın en cömert ülkesi’ sıfatını taşıyoruz. Gayri safi millî hasılası bizden çok daha fazla olan nice ülke, bizim gerimizde kalıyor. Bu hepimiz için büyük bir gurur vesilesidir. Bu vesileyle sivil toplum kuruluşlarımızı, milletimizi, insani yardımlar konusundaki duyarlılıkları için tebrik ediyorum. Coğrafyamız bu kadar çok sorunla mücadele ederken, Türkiye güçlü iradesiyle hala dimdik ayaktaysa, bunu, insanî duruşun getirdiği berekete, masum ve mazlumların dualarına borçluyuz.”

Konuşmasını vakfın gönüllülerine çalışmalarında başarılar dileyerek tamamlayan Emine Erdoğan, Ensar Gönüllüleri ile yapılan istişare toplantısına iştirak etti.

selyus