Ana Sayfa ÇEVRE 5 Şubat 2014

Kadıköy, tarihine sahip çıkamıyor

Kadıköy’ün tarihi Namazgâhı perişan. Yıllarca ne bu bina restore edildi, ne de bu çeşmeden su aktı. Bunlar yüz seneden fazla Kadıköy’de. Kadıköy de CH

Kadıköy, tarihine sahip çıkamıyor

Kadıköy’ün tarihi Namazgâhı perişan. Yıllarca ne bu bina restore edildi, ne de bu çeşmeden su aktı. Bunlar yüz seneden fazla Kadıköy’de. Kadıköy de CHP’de.

Kadıköy’ü yönettiklerini iddia eden zihniyet bu binaya afiş astılar. Eskiyince yenisiyle değiştirdiler. Bu çeşmeyi kuruttular. Milleti susturmak için sadece yan duvarına Atatürk resmi çizdiler. Ve burası Kadıköy’ün merkezi. Bilenler bilir, burası hep böyle.
Belli ki konak sahibi hayırsever birisi. Konağın önüne bir çeşme yaptırmış. Öyle hafife alınmasın. O zamanlar şebeke suyu yok. Ona su da getirtmiş. Sonra çeşmenin arkasına 40-50 kişinin rahatlıkla namaz kılabileceği bir alan düzenlemiş. Ve buranın kıbleye denk gelen tarafına namazgâh taşı diktirmiş. Namaz kılmak isteyenler çeşmeden abdest alsın namaz kılsınlar diye düşünmüş.
Konak sahibi konağında yemek verir yemeğe iştirak edenleri boş göndermezmiş. Türk kültürünün daha pek çok özelliğini bu fotoğrafta bulabilirsiniz. Ulusalcılık ve milliyetçilik iddiasında bulunanların kültürümüze ait bu gibi yerleri mezbelelik haline terk etmeleri ne ile izah edilebilir?

Kadıköylüler

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Taksim lalelerle süslendi

Taksim lalelerle süslendi

selyus