Ana Sayfa ÇEVRE 6 Haziran 2015

Sancaktepe’de çevre günü coşkusu

5 Haziran Dünya Çevre Günü Sancaktepe’de de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Çevreye olan duyarlılığı artırmak amaçlı ilan edilen günün önemine binaen ülkemiz,  5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak değerlendiriyor.

Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sancaktepe’de de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Çevreye olan duyarlılığı artırmak amaçlı ilan edilen günün önemine binaen ülkemiz,  5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak değerlendiriyor. Bu kapsamda Sancaktepe Belediyesi de çevre duyarlılığını artırmak amaçlı düzenlediği bir programda, öğrenci ve halktan oluşan kalabalık bir grupla kortej yürüyüşünden sonra fidan ve çiçek dağıtımı yaptı. Kent Parkı’ndaki etkinlikte ise çevre içerikli programlar yapıldı. Ambalaj atıkları, cam ambalaj atıkları, atık pil ile bitkisel ve madeni atıklarının toplanması konusunda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

5 Haziran Cuma Günü Safa Tepesi’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, doğal çevre kirlenmesinin bütün ülkelerin ortak sorunu olduğunu ve çevre kirlenmesi herkesin günlük yaşayışını etkileyen bir olay haline geldiğini söyledi. Başkan Erdem, “İnsan yaşadığı çevre ile ilişkisini düzgün planlayamaz ve kurgulayamazsa hem kendi yaşadığı çağı hem de kendinden sonraki çağları ve dönemleri kaybedecektir. Bizim kültürümüzde yaşayan her canlının aziz olduğu ve yaratıcının bir emaneti olduğu bilinmektedir” dedi. Erdem, toprak, hava ve suyun kirlenme oranının sanayi ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte arttığını, bu konuda önlem alınmadığı takdirde bir felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. Ülkelerin, çevrenin korunmasında yapacağı birtakım önlemler olduğunu belirten Başkan Erdem, her bireyin de çevre kirlenmesinin önüne geçebilecek tedbirlere uyması gerektiğini söyledi.

Başkan Erdem, ‘Dükkânımın Önü, Dükkanımın Bir Parçasıdır’’ sloganıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğünün başlatmış olduğu kampanya kapsamında ilçemizdeki tüm esnaflara çöp kovası dağıtımı gerçekleştirildiğini belirterek ayrıca çeşitli kampanyalarla, geri dönüşümle ile alakalı hassasiyet gösteren vatandaşların ödüllendirileceğini söyledi.

Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı etkinlik alanında kurulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenen gençlerle tek tek ilgilenen ve onlarla fotoğraf çektiren Başkan Erdem Program sonunda katılımcılara çiçek hediye etti.

Etiketler:
selyus