Ana Sayfa ÇEVRE 18 Nisan 2023

Sancaktepe, deprem bölgesi için tek yürek

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili de etkileyen deprem sonrası 85 milyon tek yürek oldu. Sancaktepe Belediyesi’nin başlattığı yardım çalışmalarına binlerce vatandaş destek verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Koordinasyonluğunda Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı ve STK’LAR ile yürütülen yardım kampanyasında 7’den 70’e tüm Sancaktepe tek yürek oldu. AFAD nezdinde toplanan nakit yardımın yanı sıra gıda, temizlik, giyim ve acil ihtiyaç olan tüm ürünler Sancaktepe Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi ve Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde toplanarak, belediye ekiplerimiz, gönüllü kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın yardımı ile afet bölgelerine ulaştırıldı.

Depremin meydana geldiği tarihten bugüne kadar afet bölgesine ilçede belirlenen 3 noktadan devamlı sevkiyat gerçekleştiren Sancaktepe Belediyesi, 108 yardım tırdan oluşan;210 bin adet hazır gıda ve kuru bakliyat, 200 bin adet ekmek, 200 bin adetten fazla su, 150 bine yakın yetişkin ve çocuklar için mont, ayakkabı, çocuk giyim,75 bin adet uyku seti, battaniye, uyku tulumu, çocuk maması, çocuk bezi, ilaç, çadır, hijyen malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdı.

Bunların dışında 133 adet iş makinesi ve 1333 kişiden oluşan belediye ve gönüllü personelini afet bölgesinde ilk günden bu zamana kadar hizmet vermektedir.

MALATYA DOĞANŞEHİR’DE OTURUMA HAZIR 350 KONTEYNER VATANDAŞLARA TESLİM EDİLDİ

Büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından çok kısa sürede tüm gücünü afet bölgesine aktaran Sancaktepe Belediyesi ayrıca depremin en çok hasar verdiği bölgelerden biri olan Malatya’da konteyner kent kurdu.

Belediye ekipleri Bölge’de depremden etkilenen vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonunda 350 adet konteyner evi bulunan tefrişatlı Konteyner Kent’in kurulumunu tamamlayarak oturulacak şekilde ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Kalıcı deprem konutlarından önce vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması için 1+1 şeklinde olan konteyner evlerin dışında ise market, umumi çamaşırhane, sağlık ocağı, bay-bayan kuaför ve çocuk oyun alanları bulunuyor

Deprem bölgesinden ilçemize gelen vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayan belediye KYK yurdunda kalan vatandaşlarımızın her türlü maddi ve manevi ihtiyacını karşıladı. KYK Yurtlarında kalan üniversiteye hazırlanan gençler Sancaktepe Genç Gelecek Merkezi’nde Üniversitesi sınavına hazırlanırken Kadın Aile Müdürlüğü ise günlük 230 orta öğretim öğrencisinin beslenme ihtiyacını gideriyor. Sancaktepe Belediyesi ayrıca Depremzede vatandaşlarımıza yönelik geziler ve özel etkinlikler düzenledi.

Bunun yanında Sancaktepe Belediyesine bağlı Kadın Aile Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor hizmetleri müdürlüğü tarafından geliri depremzede vatandaşlarımıza bağışlanmak üzere özel kermesler düzenlendi.

Ramazan ayı süresince de hem ilçemiz de ikamet eden hem de deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için iftar saatinde gönül sofralarını kuran Sancaktepe belediyesi Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün katılımı ile Düzenlediği 1500 kişilik iftar yemeği ve etkinlikler ile Ramazan ayının manevi havasını depremzede vatandaşlarımıza yaşattı.

selyus