Ana Sayfa ŞEHİR 17 Ekim 2019

Rize Tanıtım Günleri başladı

Maltepe Sahil Etkinlik Alanında açılışı yapılan “11. Rize Tanıtım Günleri” 20 Ekim Pazar günü akşamına kadar sürecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Gençlik Spor eski Bakanı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı etkinliği yüzbinlerce Rizeli ve İstanbullunun gelmesi bekleniyor.

Rize Valiliği’nin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “11. Rize Tanıtım Günleri” başladı.

Maltepe Sahili etkinlik alanında düzenlenen programa Gümrük Ticaret eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Gençlik Spor eski Bakanı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Albayrak, Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki Saruhan, Rize İlçeleri Kaymakam ve Belediye Başkanları katıldı.

Tanıtım günlerinde Rize’deki 11 ilçe ile 22 kurumla kentin özellikleri, kültürel değerleri ve yöre yemekleri tanıtılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PROGRAMA KATILIYOR

11. Rize Tanıtım Günleri’nin açılış konuşmasını yapan RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak, “Bu sene farklı bir çok sloganımız var. Bunlardan biri ise sigara ile mücadeleyi amaçlıyor. Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın sigaraya karşı tutumunu bildiğimiz için bu programa kendisini de özellikle çağırdık, burada kendisini hemşerileri ile buluşturmak istiyoruz. Allah’tan bir mani olmazsa ise geleceğini bize söyledi. Bu organizasyonumuzda sağlıklı yaşam için ‘Kaçkar’da buluşalım, Çay’la sohbet edelim sloganı ile İstanbulluları sağlıklı Türk çayını içmeye davet edeceğiz. Rize’yi tüm yönleriyle tanıtacaklarını belirten Albayrak; bugün açılışı yapılan ve 20 Ekim’e kadar sürecek tanıtım günlerinde tüm İstanbulluları Maltepe sahil etkinlik alanında yapılacak Rize Günlerinde misafir etmek istiyoruz. Tanıtımlarda Rize turizmini, ilimizin kültürünü ve ekonomisini öne çıkartarak ilimize fayda sağlayacağız” dedi.

“ÖZELLİKLE GENÇLER MEMLEKETİNE YABANCILAŞMAMASI ADINDA GÜZEL BİR FAALİYET”

Açılış programında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 11. Rize Tanıtım Günleri başta Rize’mize, İstanbul’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel organizasyondan ötürü değerli dostumuz, RİDEF Başkanımız Recep Albayrak başta olmak üzere emeği geçenleri, federasyona bağlı bütün dernek başkanları ve ekibini kutluyorum, tebrik ediyorum. Hemşeri derneklerinin, böylesi sivil toplum kuruluşlarımızın başata yörelerinin, memleketlerini ve o güzel beldelerin yemeğini, giyimini, kuşamını, kültürel folklorik değerlerini tanıtıcı bu güzel faaliyetleri canı gönülden alkışlıyorum. Özellikle genç neslin memleketine, kültürüne, şehrine yabancılaşmaması ve özellikle İstanbul gibi büyük bir metropolde yalnızlaşmaması adına bu güzel faaliyetleri ayakta alkışlıyorum” diye konuştu.

“MEHMETCİĞİMİZE HER ZAMAN DUA EDELİM”

Gecenin son konuşmasını gerçekleştiren Gümrük Ticaret eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, “Burada siz hemşerilerimle olmanın mutluluğunu yaşadığımı özellikle ifade etmek istiyorum. Buraya gelirken sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tanıtım günlerine katılacağımı ilettim, o da ‘hemşerilerime selam söyle, Allah’tan bir engel olmaz ise Pazar günü programda onlarla buluşacağım’ dedi. Değerli hemşerilerim, biliyorsunuz bugünlerde Mehmetçiğimiz Suriye’nin kuzeyinde bir operasyon gerçekleştiriyor. Onlara her zaman dua edelim. Sınırımızı teröristlerden arındıran askerimiz inşallah sağ salim ülkemize geri gelecektir. Biz güçlü bir ülkeyiz. Bütün dünya bu operasyonumuza karşı çıkmasına rağmen Liderimiz, Cumhurbaşkanımızın kararlı ve dik duruşu ile tüm dünyaya biz davamızda haklıyız mesajları veriyor” şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e, 11. Rize Tanıtım Günleri’ne desteklerinden dolayı Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy tarafından hediye takdim edildi. 

İlginizi çekebilir

Bakanlar, halkın arasında

Bakanlar, halkın arasında

selyus