Ana Sayfa ÇEVRE 11 Aralık 2023

Şile Belediyesi profesyonel Arama-Kurtarma Ekibi kuruyor

Şile Belediyesi tarafından AFAD ile yapılan protokol çerçevesinde, belediye bünyesi altında kurulacak profesyonel arama-kurtarma ekibine yönelik eğitimlerin 5 günlük ilk etabı tamamlandı.

ŞİLE BELEDİYESİ PERSONELİNE PROFESYONEL ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

AFAD İstanbul Anadolu Afet ve Acil Durum Birlik Müdürlüğünde düzenlenen eğitimin ilk etabı 4-8 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) uygulamaları çerçevesinde, Şile Belediyesi ekibine “Temel Seviye Arama Kurtarma Eğitimi” verildi. Şile Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan “Profesyonel Arama-Kurtarma Ekibi” çalışmaları kapsamında eğitim programlarına katılan personel, Türkiye genelinde yaşanan doğal afetlere profesyonel müdahale sağlamayı amaçlıyor.

TEMEL SEVİYE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Katılımcılara yönelik afet ve acil durumlarda hazırlık seviyesini artırmak amacıyla, AFAD bünyesinde görev yapan profesyonel eğitmenler tarafından verilen arama-kurtarma eğitimlerinde; malzemeler ve özellikleri, tehlikeli madde ölçüm ve bilgilendirme, ip düğümler ve malzemeler, yapı bilgisi ve işaretleme, sahaya giriş prosedürleri, temel seviye arama kurtarma, kazazede tahliyesi ile taşıma teknikleri konularına yer verildi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Şile Belediyesi bünyesinde kurulacak profesyonel arama-kurtarma ekibinin eksiksiz bir şekilde görev yapabilmesi için teorik ve uygulamalı eğitimler belli periyodlarda devam edecek.

selyus