Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 22 Haziran 2023

Şile Kent Bostanı, Şile’nin doğal mirasını koruyarak sürdürülebilir tarımın öncüsü oluyor

Şile Belediyesi Türkiye genelinde tarımsal gelişimi örnek almayı hedeflediği ve kısa süre önce çalışmalarına başladığı “Şile Kent Bostanı” projesinde hızla sona yaklaşıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü Tarımsal Kalkınma Birimi tarafından sürdürülen proje, kapsamı ve yetkinliği ile tüm Türkiye’ye örnek olacak.

“ŞİLE’NİN TARIMSAL POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKACAK”

“Şile Kent Bostanı” projesinin Şile’nin tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmak ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmek amacıyla önemli bir adım olduğunu belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Bu projeyi hayata geçirerek, çocuklarımıza ve gençlerimize temel tarım eğitimi sunarken, aynı zamanda bölgenin turistik cazibesini artırmayı hedefliyoruz. Şile Kent Bostanı, doğa ile iç içe olan ve çevreye duyarlı bir yaşam tarzını destekleyen projelerimizin önemli bir örneğidir. Şile’nin doğal güzelliklerini koruyarak hem yerel halka hem de ziyaretçilere düzenlenecek olan etkinlikler ile keyifli bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

ÖNCELİKLİ OLARAK ÇOCUKLARA VE ÖĞRENCİLERE TEMEL SEVİYEDE TARIM EĞİTİMİ

Şile Kızılcaköy Mahallesi’nde yaklaşık 7 dönüm arazi üzerinde Haziran ayında hizmete girmesi planlanan “Şile Kent Bostanı” projesinde öncelikli olarak çocuklara ve öğrencilere temel seviyede tarım eğitimi verilmesi amaçlanıyor. Ayrıca “Şile Kent Bostanı” hasat şenliklerinin yapılabileceği, geleneksel tarımın yaşatılacağı bir alan olacak. Kapalı ve açık alanlardan oluşacak olan “Şile Kent Bostanı” tohum bankası ile de sürdürülebilir tarıma öncülük ederken, “Şile Kent Bostanı”nda yetiştirilen tüm ürünler ise ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile buluşturulacak.

ÇALIŞMALARA HIZLA DEVAM EDİLİYOR

Şile Kent Bostanı çalışmaları kapsamında; arazinin genel drenaj sistemi yapılarak bataklık yerler kurutulurken arazi üzerine 3 sera imalatı yapıldı. Kısa sürede hızla ilerleyen projede, engebeli olan kısımlar düzeltilerek ekim ve dikime elverişli hale getirildi.  “Şile Kent Bostanı” projesinde yer alan yönetim ofisi, depo ve idari bina yapılarına ait temel kazısı yapılırken depo ve idari bina yapılarının da imalatına başlanıldı.

selyus