Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Haziran 2023

AK Parti’de il ve ilçe kongreleri yerel seçimlerden sonraya kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK ile yaptığı istişarenin arından il, ilçe kongrelerinin yapılmadan direkt olarak olağanüstü kongre sürecine gidilmesi kararlaştırıldı. Ancak kadroları boşalan il ve ilçelere yeni isimler atanarak yönetim kurulları tamamlanacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ana gündem maddesi AK Parti’nin kongre süreci oldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre sürecinin Eylül ya da Ekim aylarında yapılması gerektiğini vurgulayarak, konuyu seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı ve teşkilat başkanı ile değerlendirdi. Toplantıda, il, ilçe kongrelerinin yapılmadan direkt olarak olağanüstü kongre sürecine gidilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda, yerel seçim çalışmaları nedeniyle bu kararın alındığı belirtilirken, kongrenin ağırlıklı olarak Eylül sonu gibi yapılması gerektiği değerlendirildi. Bunların yanı sıra, il ve ilçe kongrelerinin ise yerel seçim sonrasına bırakılabileceği de ifade edildi.

Aldığımız bilgilere il ve ilçelerde boşalan yönetim kurullarına yeni isimler atanacak. Yine yerel seçimlerde meclis üyesi aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları istifa edecek ve onların yerlerine yeni isimler atanacak.

Ayrıca sıkıntılı olan il ve ilçe başkanları düzeyinde de değişiklikler olacak.

Sonuç itibariyle 30 Mart 2024 yerel seçimlerinin hemen ardından ile ve ilçe kongre süreçleri başlatılacak.

İlginizi çekebilir

Türkiye şifa merkezi olacak

Türkiye şifa merkezi olacak

selyus