Ana Sayfa ÇEVRE 8 Temmuz 2023

Şile’de selde mahsur kalan 2 kişi helikopter yardımıyla kurtarıldı

Şile’de yağmur sonrası yaşanan selde mahsur kalan 2 kişi helikopter yardımıyla kurtarıldı. Bölgeye Sahil Güvenlik, jandarma, AFAD, UMKE, Şile Belediyesi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı hava ve deniz ekiplerin görev yaptığı bölgede, selde mahsur kalan 2 kişi helikopterle kurtarıldığı dronla görüntülendi. 

Şile Hacıllı deresinde, aşırı yağan yağmur sonrası köprünün altı tıkandı. Yağmur sularının yükselmesiyle de kamp yaparken mahsur kalan 2 kişi helikopter yardımıyla kurtarıldı. Kamp yapan 2 kişi, yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle bir ağaca çıktı. Mahsur kalanları kurtarmak için Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri operasyon yaptı. Ağaçtaki 2 kişi helikoptere bölgeden alınarak çıkarıldı. Tarım alanları su altın kalırken, kurtarma çalışmaları dronla havadan görüntülendi.

“CAN KAYBI YOK, 2 KİŞİ KURTARILDI”

Hacılı köyü muhtarı Hüseyin Sarı, “İzmit tarafından gelen yağmur sularının yükselmesiyle sabah saatlerinde sel bastı. Barakada bulunan 2 kişi ağaçlara çıktı. İtfaiye ekipleri ve helikopter yardımıyla kurtarıldı. Can kaybı yok çok şükür” diye konuştu.

selyus