Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 10 Şubat 2023

Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, deprem bölgesinde faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından tüm Türkiye afet bölgesi için tek yürek oldu. Deprem haberinin duyulmasıyla derhal bölgeye hareket eden Sultangazi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E) de, arama kurtarma çalışmalarına yoğun destek veriyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve yüzyılın en büyükleri olarak tanımlanan depremlerin ardından tüm Türkiye, afetzedelere yardım eli uzatmak için seferber oldu. Yurdun dört bir yanından bölgeye intikal eden arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarabilmek için canla başla çalışmaya devam ediyor. Depremin üzerinden saatler geçse de enkazdan sağ kurtarılan depremzedeler, yakınlarını bekleyenlere ve tüm Türkiye’ye umut olmaya devam ediyor.

SAK-E’DEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

Depremin meydana gelmesinin ardından SAK-E ekibi, bölgedeki yaraları sarmak için harekete geçti. Arama Kurtarma ekipleri, birkaç saat içinde uçak yoluyla afet bölgesine intikal etti. Adıyaman’da AFAD ile koordineli bir şekilde çalışan SAK-E, çöken binalardaki arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Vatandaşların enkazdan çıkarılmasında aktif rol alan SAK-E, enkaz altında kalanlara ulaşabilmek için tüm ekiplerle birlikte gece gündüz çalışıyor. Çöken binalarda cansiperane çalışan SAK-e ekipleri, onlarca kişiye yardım eli uzatıyor. Depremin 5. gününde çalışmalarına devam eden ekipler, tüm bekleyenler eumut olmaya devam ediyor.

ANNE-KIZ KURTARILDI

Zamanla yarışan ekipler, depremden günler sonra 5 katlı Kanarya Apartmanı’ndan bir mucizeye tanıklık etti. Enkazda sesini duyurmaya çalışan ekipler, 53 yaşındaki anne Nergis Gümüş ve 17 yaşındaki kızı Meryem Gümüş’ün yaşadığını fark etti. Enkazda mahsur kalan anne ve kızı, AFAD, UMKE, jandarma özel harekât ve Sultangazi Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı.

DEPREMİN 105. SAATİNDE BİR MUCİZE DAHA

Bir Mucize kurtarış haberi de 105. Saatte geldi. Depremin 5. gününde SAK-E ekipleri enkaz altından bir bebeği sağ olarak kurtardı. Ekipler bebeği ambulansa koyarken çevredeki vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

SAK-E ekipleri enkazdan kurtarma çalışmalarının yanı sıra gerekli yaşam malzemelerinin vatandaşlara ulaştırılmasında da destek oluyor. Titizlikle çalışan ekipler, hava yolu ve karayolu ile gelen binlerce yardım malzemesini ilçelere de göndererek depremzedelere ulaştırıyor. Sultangazi Belediyesi’nin hasta nakil ambulansı da deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarında görev alıyor.

2019 yılında kurulan SAK-E, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen sel, yangın gibi afetlerin yanı sıra 30 Ekim 2020 günü İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde de arama kurtarma çalışmalarına katılmış, depremzedelere yardım eli uzatmıştı.

selyus