Ana Sayfa ÇEVRE 18 Mayıs 2016

Temiz bir Beykoz için seferberlik

Beykoz Belediyesi, ”Yeşil Okul Projesi” sokak temizliği etkinliği düzenledi. Öğrenciler etkinliği “Gelecek ellerimizde Çevre Kirliliğine Hayır” “Temiz İnsan Temiz Çevre” yazılı pankartlarla katıldılar.

Beykoz Belediyesi, ”Yeşil Okul Projesi” kapsamında okul öğrencilerine çevre bilinci aşılamak amacıyla temizlik seferberliği başlattı. 

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenen çalışmaya; Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Başkan Yardımcıları Hanefi Dilmaç, Salim Öztürk, Mahmut Gülbasar, meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çocuklarla birlikte esnaf bilgilendirmesi ve çöp toplama etkinliğine katılan Başkan Çelikbilek, amaçlarının daha temiz bir Beykoz olduğunu belirterek, başlatılan uygulamayla ilçenin daha da güzelleşeceğini söyledi. Kaymakam Katırcı da, uygulamanın öğrencilere temizlik bilincinin erken yaşlarda aşılanması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Bahar aylarının gelmesiyle temizlik çalışmalarına hız veren Beykoz Belediyesi, bu güne kadar Sadettin Gökçepınar İlkokulu, Anadolu Kavağı Mesadet Taylan Ortaokulu, Tokatköy Ortaokulu ve Tokatköy İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiği etkinliklerle, sokakları karış karış temizledi.

Son olarak Beykoz Çayırı’nda yapılan etkinliğe okul öğrencileri ellerinde “Gelecek ellerimizde Çevre Kirliliğine Hayır” “Temiz İnsan Temiz Çevre” yazılı pankartlarla katılarak, çöpleri tek tek topladılar. Öğrenciler esnafları dolaşırken zaman zaman “Beykoz Bizimdir Temiz Tutalım” sloganı da attılar.

selyus