Ana Sayfa SPOR 18 Mayıs 2016

Ümraniye’ye yakışır bir gençlik şöleni

Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 8. Geleneksel Spor Oyunları ve Gençlik Şöleni’nde dereceye girenlere ödülleri düzenlenen muhteşem bir törenle verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si gerçekleştirilen Geleneksel Spor Oyunları’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen muhteşem bir törenle verildi. Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,  Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Saraçoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Maliki Ejder Batur, Mesut Özdemir, Hakan Karataş ve Türkân Öztürk, muhtarlar, birim müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bu yıl 8.’si düzenlenen Spor Oyunları’nda 71 okuldan 7 bini aşkın öğrenci, 12 branşta 1354 müsabakada yarışarak, 222 kupa ve 2914 madalyayı almaya hak kazandı.

Programda açılış konuşması yapan Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, “Yaklaşık bir yıl boyunca öğrenciler çeşitli branşlarda yarışarak, dereceye girmeye çalıştı. Bizde yarışmalar süresince elimizden geleni yaptık. Bu anlamda bize her zaman destek olan Sayın Belediye Başkanımız Hasan Can beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Devletin, gençlerin eğitim ve sportif faaliyetlere yönelmesi noktasında önemli yatırımlara imza attığını belirten Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Ümraniye Belediyesi ile birlikte bu çalışmalara imza attık. Organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve bize destek olan Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN CAN, “YETENEKLİ GENÇLERİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ödül törenin de bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu zamana kadar yaptığımız her işi sürdürülebilir, devam edilebilir ve en kaliteli organizasyonlarla gerçekleştirmeyi kendimize şiar edindik. Bu anlamda 8.’sini gerçekleştirdiğimiz geleneksel spor oyunlarımız ile yetenekli gençlerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Sadece okullarımızın fiziki imkânlarını geliştirmiyoruz, gençlerimizin zihni kapasitelerini arttırmak noktasında da çalışıyoruz. Çünkü biz yarının şampiyonlarını hazırlıyoruz” dedi. Bu yıl ki spor oyunlarında 12 dalda yarışan 7 bin öğrencimiz arasından hepsinin dereceye girmesi mümkün olmasa da, biz eğer bu çocuklarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırmış olursak, başarmışız demektir diyen Başkan Hasan Can, “Biz çocuklarımızın herkes tarafından fark edilmesini istiyoruz. Çünkü Dünya Şampiyonları çıkartmak istiyoruz” dedi.

Gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı program vesilesiyle kutlayan Başkan Hasan Can, “Bütün Türk gençliğinin, yarınlarımız olan çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bu çalışmada bize katkı sağlayan başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, müdürlerimize ve öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Siz gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü sizler bizim geleceğimiz ve yarınlarımızsınız. Bugünde Ümraniye Belediyemizin organize ettiği bu gençlik buluşmasında yarışmalara katılan ve dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından 8. Geleneksel Spor Oyunları’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şampiyonlara ödüllerini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve konuklar verdi.

selyus