Ana Sayfa ÇEVRE 23 Kasım 2018

Türkmen, öğrencilerle boğaz gezisinde

Valide Sultan Gemisi’nde her Perşembe lise öğrencilerine yönelik düzenlenen tarih derslerinin konuğu Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Her hafta bir okulumuzdan öğrenciler ile Valide Sultan Gemimizde buluşuyoruz. Bu haftada sizlerle bir boğaz turu gerçekleştiriyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Gençler sizlere değer veriyoruz. Üsküdar’da 2014 yılında 100 bin öğrencimiz vardı. 2’li eğitim gören öğrenci sayımız yüzde 46 idi. Şu anda Üsküdar’da 2’li eğitim gören öğrenci sayımız yüzde 6’ya düştü. Sadece belediye olarak 6 tane okul yaptık ve hala da yapıyoruz. Bilgi Evleri, Çocuk Akademisi, Çocuk Üniversitesi bunlardan bazıları. Okullar konusunda da İstanbul’un en iyi ilçelerinden biriyiz.” dedi.

Son olarak Başkan Türkmen, “Sizler de bu değerli eserlerin kıymetini bilin, inşallah üniversite sınavınızda başarılı sonuçlar alırsınız.” diye konuştu.

Çay, simit ve kaşar peyniri ikramıyla kahvaltı eşliğinde başlayan derste Boğaz’daki tarihi yapılara ait bilgiler uzman rehber tarafından tek tek aktarıldı.

selyus