Ana Sayfa ÇEVRE 27 Aralık 2015

Tuzla’da halk caddeyi trafiğe kapattı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, seçim vaatleri arasında yer alan ‘Ortak Akıl Merkezi’ projesi kapsamında Tuzla’da bir ilke daha imza attı. Postane ve Cami Mahallesi sakinleri, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen halk oylamasında noter eşliğinde muhtarlıklarında oy kullandı. Oy kullanan 892 seçmenin 707’si İstasyon Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını istedi.

Tuzla’da Postane ve Cami Mahallesi’nin sınırını oluşturan İstasyon Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması yönünde oluşan fikirler, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen halk oylaması ile 2 mahalle sakinlerinin tercihine sunuldu. Postane ve Cami Mahallesi sakinleri, mahalle muhtarlıklarına kurulan şeffaf sandıklarda oy kullandı. 1 Kasım 2015 genel seçimleri seçmen listesinde yer alan vatandaşlar, muhtarlıklardaki demokrasi şölenine katkı sağladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı da seçmeni oldukları Postane Mahallesi Muhtarlığı’nda sandık başına gitti.

“HALKIN KARARINI UYGULAYACAĞIZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ’hayırlı olsun’ diyerek oyunu kullandıktan sonra oylamaya katılan vatandaşlara teşekkür etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Bundan sonra mahalle ölçeğinde ve yerel ölçekte daha lokalize hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı bu şekilde halkımıza sorarak gerçekleştireceğiz. Bugün Tuzla’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz yerel hizmetlerin, özellikle o bölge halkını ilgilendiren konuları vatandaşa sorarak yapacağımızı söylemiştik. Biz bugünkü seçimi de, o söze binaen gerçekleştirmiş olduk. Ortak Akıl Merkezi’nin ilk çalışması olarak bu seçimi gerçekleştiriyoruz. Bugün yaptığımız halk oylaması, halkımızın istek ve talepleriyle şekillenen bir yönetim anlayışını ortaya koyma gayretimizden başka bir şey değildir.  Böylesine bir çalışmaya oy kullanarak katılan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TUZLA BELEDİYESİ HALK OYLAMASI SONUÇLARI

Kullanılan Oy: 892

Evet: 707

Hayır: 173

Geçersiz: 4

Boş: 8

selyus