Ana Sayfa ÇEVRE 3 Ocak 2016

Ümraniye’de kar sorunsuz temizleniyor

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı Ümraniye’de de kendisini hissettirirken, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler gece gündüz aralıksız kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Başkan Hasan Can vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi adına gerekli tüm önlemlerin alındığını ve çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi.

Çarşamba gününden itibaren İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı zaman zaman hayatı olumsuz etkilerken, yağışın yoğun olduğu Ümraniye’de, kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ümraniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar yağışının neden olduğu olumsuzlukları gidermek için ilçenin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Cadde ve sokaklarda oluşacak buzlanmaya karşı Belediye ekipleri tarafından üç gündür geceli gündüzlü yürütülen çalışmalar kapsamında 1,100 ton tuz kullanıldı. 10 tanesi Büyükşehir Belediyemize ait olmak üzere toplam 75 Araç ve 200’ü aşkın personelle yürütülen çalışmalarda yüzlerce cadde ve sokağa anında müdahale edildi.

 

BAŞKAN HASAN CAN: ‘KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR’

Belediye olarak kar yağışının başlamasıyla birlikte kar küreme ve tuzlama çalışmalarının üç gündür aralıksız devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Can, “Vatandaşlarımızın taleplerini gerek çözüm merkezi gerekse sosyal medya üzerinden alarak problemli alanlara anında müdahale edildiğini belirtti. Alınan önlemler sayesinde ana ulaşım noktalarında trafik akışının sorunsuz ilerlediğini söyleyen Başkan Hasan Can “Önceliğimiz ilçemizde rutin faaliyetlerin aksamaksızın sürmesi. Bu nedenle üç gündür ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor” dedi. 

Ayrıca, kar yağışının neden olduğu buzlanmalara karşı, yayaların kullandığı kaldırımlarda da tuzlama çalışmaları devam ediyor. Karla mücadelede acil müdahale gerektiren durumlarda vatandaşlar 0 216 444 9 822’dan belediyeye ulaşabilirler.

selyus