Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Ocak 2016

Geride bıraktıklarımız

Bir yılı daha geride bıraktığımız 2016’nın ilk günlerinde biraz gerilere giderek altı çizilecek gelişmeler ve fotoğraflara bir göz atalım dedik. Yerel bir haber sitesi olduğumuz için İstanbul ‘da ki gelişmeleri, etkinlikleri ve siyasetin önde gelen isimlerini sayfalarımızda değerlendirdik.

Bir yılı daha geride bıraktığımız 2016’nın ilk günlerinde biraz gerilere giderek altı çizilecek gelişmeler ve fotoğraflara bir göz atalım dedik. Yerel bir haber sitesi olduğumuz için İstanbul ‘da ki gelişmeleri, etkinlikleri ve siyasetin önde gelen isimlerini sayfalarımızda değerlendirdik. Bu birikimden öne çıkabilecekleri hatırlamak ve sizlere de hatırlatmak istedim. Şimdi geçtiğimiz yılın arşivine bir bakalım da iz bırakan fotoğrafların altını tekrar doldurup siz okurlarımıza sunalım.

Acı tatlı bir yılı geride bıraktığımız koca 365 günde ağırlıklı yerel yönetimler ve siyasi gelişmeler sayfalarımızda yer buldu.

Şimdi sizlerle birlikte fotoğraflarıyla bizlere 2015 yılını hatırlatanlara şöyle bir göz atalım…

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanı olarak seçilen Dr. Selim Temurci, geçtiğimiz yıl siyasi kariyerini yukarlara taşıyarak İstanbul teşkilatlarının abisi olma görevini üzerine aldı. Başkan Temurci, özellikle de 1 Kasım seçimlerinde önemli bir başarıya imza atarak 2015 yılına güzel bir siyasi anı bıraktı.

Sancaktepe’ye kazandırdığı önemli projelerle ilçeyi İstanbul’un parlayan yıldızı haline getiren deneyimli yerel yönetici Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, adaşı olan ve dostlukları çok eskilere dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ı Sancaktepe’de ki ekibiyle birlikte ziyaret ederek 2015 yılının tarihi sayfalarına güzel bir buluşma bıraktı.

Son iki seçimde ekibiyle birlikte kırdığı tarihi rekorlarla adından söz ettiren İstanbul İl Kadın Kolları önceki dönem başkanı ve Kadın Kolları MKYK Üyesi İffet Polat’ın Sivil Dayanışma Platformu tarafından İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sohbet ettiği fotoğraf 2015 yılına güzel bir anı olarak kaldı.

Geçtiğimiz 2015 yılına güzel anılar bırakan bir başka isim ise Av. Şeyma Döğücü. Döğücü, geçtiğimiz yıl 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. İyi bir yerde olmasına rağmen nasip olmadı. Daha sonra Genel Merkez Kadın Kolları seçimlerinde MKYK Üyesi seçildi. Ardından da genel merkez kadın kolları yönetimine seçilen önceki başkan İffet Polat’tan boşalan İl Kadın Kolları başkanlığına atandı. Yeni görevinde hiç şüphesiz başarılı olacağına inandığımız Başkan Döğücü için 2015 yılı her zaman heyecanla ve gururla hatırlanacak.

O, İstanbul’da bir iz bırakarak genel merkeze gitti. O, İstanbul’da bir rekor kırarak Ankara’ya gitti. O, bir İffet Polat olarak İstanbul Kadın Kolları teşkilatlarının gönlünde çok saygın bir yer edinerek gitti maalesef! Ama o, gönüllerde hep İstanbul’da kalacak. Genel seçimlerde hem il kadın kolları yönetimi, hem de ilçe kadın kolları teşkilatlarıyla yüz binlerce ev sohbeti yapıp, milyonlarca seçmene ulaşarak siyaset tarihinde bir rekorun altına imza attı. Kadın Kolları MKYK Üyesi İffet Polat, son seçimlerde İstanbul’da birçok önemli icraatların öncülüğünü yaparak 2015 yılına adını kalın harflerle yazdırdı.   

AK Parti Kadıköy’ün medarı iftiharı Av. Hurşit Yıldırım, siyasi basamakları tırnaklarıyla kazıyarak milletvekili olmaya hak kazandı. 7 Haziran Seçimlerinde de aday olan Yıldırım, 1 Kasım Seçimeleri’nde 15. sıradan TBMM’ne girmeyi başardı. İstanbul 1. Bölge Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, 2015 yılını güzel ve değerli anılarla geride bıraktı.

İstanbul Takipte Haber sitesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz “Alanında İz Bırakanlar” ödül töreni 2015 yılının en anlamlı anısı idi biz site ekibi için. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, değerli tiyatrocu ağabeyimiz Sinan Bengier, Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Ulusal muhabirliğin duayeni Cüneyt Bitikçioğlu gibi bir çok değerli isimlere ödül verdiğimiz gecede bize ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i de hiçbir zaman unutmayacağız.

Ümraniye için bir şans olan ve yaptığı mega projelerle ilçeyi marka bir kent haline getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçede önemli isimlere ev sahipliği yaptı. Sitemiz tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ve geçtiğimiz yıl “Alanında iz bırakanlar” ödül töreninde yerel yönetimler ödülüne layık görülen yerel yönetimlerin ustası Hasan Can, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Ümraniye’de ağırlayarak, tarihin sayfalarına güzel bir anı bırakmış oldu.

Göreve geldikten sonra ilçenin çehresini değiştiren ve önemli projeleriyle Üsküdar’ı marka haline getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu üniversiteli öğrencilerle tarihi Nevmekan’da buluşturarak 2015 yılına kendisi için güzel bir anı bıraktı. 

Göreve geldiği günden bu yana Çekmeköy’e önemli hizmetlerin yanı sıra tarihte altı çizilecek projeleri de hayata geçiren Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, geçtiğimiz yıla damgasını vuran bir yarışma düzenledi. Çekmeköy Belediyesi’nin “Biz O’nu Çok Sevdik” isimli Siyer-i Nebi Yarışması’nın ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz için 2015 yılında anlamlı ve onur verici bir buluşma oldu.

Tuzla’da göreve geldiği günden bu yana başta Tuzla Marina olmak üzere büyük projeleri ilçeye kazandıran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla halkının takdirini toplamaya devam ediyor. 1 Kasım Seçimleri’nde ilçe teşkilatıyla birlikte etkili bir siyaset yaparak Tuzla’da oy patlamasının öncülerinde olan Başkan Yazıcı, elde edilen başarıyı ilçe başkanı ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte özçekimle kutlayarak 2015 yılının arşivine gönderdi.

Uzun yıllardır sorun olarak hep ortada duran Sultanbeyli İlçesinin imar durumunun TBMM’den geçmesinde Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in de büyük gayret ve mücadelesini unutmamak lazım. Sultanbeyli İlçesi’ni bir köy olmaktan çıkarıp gıpta edilecek şehirler arasına sokan, tevazu sahibi Başkan Keskin’e nasip olan bu büyük hizmet 2015 yılının arşivlerine altın harflerle geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’in oğlunun düğününde bir araya gelerek tanışıp hasbihâl eden Sivas Platformu İcra Kurulu Üyesi, İstanbul Sivas İlbeyliler Derneği Başkanı, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç için bu buluşma 2015’in güzel bir anısı olarak tarihe geçti.

2015 yılının bir diğer önemli ismi de 7 Haziran ve 1 Kasım Seçimlerinin İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Mustafa Demiral. Üsküdar İlçe Başkanlığı seçimlerinde bütün baskın unsurların karşısında olmasına rağmen rakibini adeta ezerek Üsküdar’da, İstanbul’da ve hatta Türkiye’de bir demokrasi dersi veren Demiral için geçtiğimiz yıl çok verimli geçti.

Ümraniye’nin bir diğer tecrübeli ismi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, her iki seçimde de ilçede ayak basmadık sokak bırakmayarak teşkilatla birlikte etkili ve bir o kadar da verimli siyaset yaptı. Belediyenin gösterişten uzak ve tevazu sahibi ismi Küçükkapdan, 2015 yılında sosyal medyayı en etkili bir şekilde kullanarak belediyenin icraatlarını yansıttı. Mustafa Küçükkapdan, geride bıraktığımız 12 yılda olduğu gibi önümüzdeki süreçte de aynı tempo ile Başkan Can’ı önemli yerlere taşımaya vesile olmaya devam edecek gibi görünüyor..

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, İffet Polat Başkanlığı’nda olağanüstü bir performansla takdir toplayacak seçim çalışmalarının altına imzayı attılar. İl Kadın Kolları Yönetimi ile İlçe Kadın Kolları Teşkilatları, 1 Kasım seçimlerinde milyonlarca seçmene bizzat ulaşıp bir dünya rekoru kırarak isimlerini altın harflerle 2015 yılına yazdılar. Yeni başkana ve kuracağı yeni ekibe de başarılar diliyoruz..

AK Parti’nin sevilen isimlerinden, İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin Başyazarı Veli Dalbudak, 7 Haziran seçimleri öncesinde partisinden milletvekili aday adayı olarak temayülde teşkilatın büyük bir teveccühünü kazandı. Bu işlerin nasip kısmet olduğuna inanan Dalbudak’ın adaylık süreci, güzel ve heyecanlı bir anı olarak tarihin sayfalarında yerini aldı. Aday adaylık süreci heyecanını Dünya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Baysan ile birlikte yaşadı.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve önceki dönem ilçe başkanı Adem Sefer, 7 Haziran seçimleri saha çalışmalarında Riva’da köy okullarını gezerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la tevafuken bir araya geldiler. Kendisi için çok değerli bir buluşma olduğunu belirten Başkan Gaye Zayıf, “ Kendimizi tanıttığımızda Reisi Cumhurumuzun yüzündeki mutluluğu hala unutamıyoruz.” 

Ümraniye’de önemli çalışmaların altına imzası olan Ümraniye’nin genç, çalışkan ve etkili kadın siyasetçisi AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile önceki dönem İl Kadın Kolları Başkanı ve Kadın Kolları MKYK Üyesi İffet Polat’ı Ümraniye’de ağırlamanın onurunu yaşayarak 2015 yılında güzel bir anı bıraktı.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, geride bıraktığımız seçimlerde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilçede yaptığı seçim çalışmalarına ev sahibi olmanın onurunu yaşayarak, 2015 yılına güzel bir anı bıraktı.

Kadın Kolları Başkanı olduktan sonra ilçe ve mahalle kadın kolları teşkilatlarında gözle görülür bir canlılık getiren ve yaptığı önemli icaraatlarla adından söz ettiren AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, ilçede Mevlana’yı anma programı gerçekleştirerek 2015 yılına güzel ve değerli bir anı bıraktı. Bacacı, ayrıca hem Tuzla Belediyesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi görevlerini başarıyla yürütmektedir.    

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı’nın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu seçimlerde ilçesinde ağırladığı o güzel görüntüler, hatırladıkça tarihin sayfalarında heyecanını her zaman koruyacak.

 

AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, 1 Kasım seçimlerinde Sancaktepe’nin elde ettiği büyük başarıyı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, beledi meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte yaşadığı mutluluk 2015 yılında her zaman hatırlayacağı heyecanlı ve mutlu bir anı olarak kaldı.

Şöyle bir geriye dönüp de 2015 yılına baktığımızda Kadıköy’de Mevlana Felsefesi ile kim olursan ol gel diyerek herkesi kucaklayıp hümanist bir siyasi duruş sergileyerek tüm kesimlerin takdirini alan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kadıköy’de ağırlamanın onurunu yaşadı.

Teşkilatların sevdiği başarılı isim AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Beykoz’da ağırlayarak, 2015 yılının tarihi sayfalarına kendisi için güzel bir anı bırakmış oldu.

Kurduğu güçlü kadrosuyla Kartal İlçesi’nde her zaman ses getiren, AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutçu, 7 Haziran Seçimleri öncesi Kartal Meydanı’nda yapılan mitingde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile Kadın Kolları MKYK Üyesi ve önceki dönem il kadın kolları başkanı İffet Polat’a ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadı.

AK Parti Fatih İlçe Kadın Kolları Başkanı Büşra Uncu Özten’in 1 Kasım seçimleri sonrası gelen başarının ardından çalışma arkadaşıyla yaşadığı duygu dolu sarılmaya burada ne yazsak az kalır. Bir duygu bu kadar güzel mi yaşanır. İşte bu fotoğrafta 2015 yılının arşivinde güzel bir anı olarak kalacak.

Kadıköy Teşkilatı’nın hatta İstanbul kadın teşkilatlarının tecrübeli ismi İnci Akbulak, Kadıköy gibi zor bir ilçede yürekli ve dik duruşuyla başarılı siyaseti ekibiyle birlikte yaptığına inanlardan. Başkan Akbulak, ben değil biz diyerek seçimlerde elde ettikleri başarılı çalışmalarını 2015 yılı ile geride bıraktılar.

Ensar Vakfı Maltepe Şubesi Kadın Kolları Başkanı olarak görev alıp Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek muhafazakar vakıf, federasyon, dernek ve benzeri birliklerin içinde görev yapan kadınların önünü açan Gülcan Eser, yönetimde ki kurmayları İnci Durak, Melek Aydın Koçak, Sare İmamoğlu ile birlikte Maltepe Meydanı’nda ki mitinge giderek 2015 yılında güzel bir anı bıraktılar.

AK Parti Ümraniye’nin başarılı bir o kadar da çalışkan ismi Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile son iki seçimde de Ümraniye’de etkili ve verimli çalışmalar yaparak 2015 yılına anlamlı bir anı bırakmış oldu.

Tuzla’da yaptığı önemli icraatlarla adından sık sık söz ettiren AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, adeta bir abla gibi sevdiği ve değer verdiği İstanbul İl Kadın Kolları’nın önceki dönem Başkanı ve Kadın Kolları MKYK Üyesi İffet Polat ile geçirdiği dolu dolu ve çok anlamlı 2015 yılını tarihin kıymetli arşivine yerleştirdi.    

Birlik beraberliğin, sevginin, saygının, değer vermenin ve en önemlisi de sevdiğini yüreğinde hissedebilmenin adresi olan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları,  Başkanları Zayıf’a, toplantıda sürpriz yapıp yüzlerine Gaye Zayıf maskesi geçirerek hepimiz Gaye Zayıf’ız dediler. Beykoz İlçe Kadın Kolları için 2015 yılının sayfalarında yer bulacak olan bir duygusal eylem hayata geçti.  

Ataşehir teşkilatının sevilen ve bir o kadar da çalışkan isimlerinden İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül, mutlu yuvalarına bir evladın daha gelmesi ile 2015 yılını unutulmayacak bir yıl olarak anılarına ekledi.

selyus