Ana Sayfa ÇEVRE 17 Şubat 2015

Üsküdar’da trafiği kilitleyen durak taşınıyor

Üsküdar’da Selmani Pak Caddesi üzerinde trafiği olumsuz yönde etkileyen minibüs-dolmuş durağı taşınıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle Selmani Pak Caddesi üzerinde trafiği olumsuz yönde etkileyen minibüs-dolmuş durağının 50 metre yukarı taşınmasına karar verilmiştir. Kamuoyu yararı düşünülerek alınan bu karar sonrası; 03.03.1989 tarih ve 484 sayılı Encümen Kararı ile kamu yararına sicilinden terkini yapılmış, 24.03.1989/1522 yevmiye sayılı Tapu Sicil Müdürlüğü yazısıyla tescili olunan, 10.11.1988 tarih ve TK98/11-17 sayılı UKOME kararıyla Toplu Taşıma Durak alanı olarak düzenlenmiş; Ayrıca, Emlak İstimlak Müdürlüğümüzün 10.02.2015 tarihli yazısıyla 2600 m2’lik Üsküdar Üniversitesi’nin işgali olarak kullanımında bulunan alanın ecrimi sili sonlandırılmıştır.

Bu doğrultuda ‘Hor Hor Durağı’ olarak bilinen, özellikle iş geliş-gidiş saatlerinde vatandaşı canından bezdiren bir yoğunluk yaşanmasına yol açan minibüs-dolmuş duraklarının yerinin mevcut yerinden 50 metre kadar mesafedeki alana taşınması uygulamaya geçirilmiştir.

Ayrıca düzenleme sırasında her hangi bir ağaç kesimi söz konusu değildir. Başka yerlerdeki park ve yeşil alanlarda değerlendirilmek üzere 40 adet leylandı çit bitkisi usulüne uygun olarak sökülerek yeşil park alanlarına dikilmiştir.

Bu alanın minibüs durağı olarak düzenlemesiyle birlikte özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yolcu trafiği yoğunluğunun rahatlatılması amaçlanmaktadır.

Etiketler:
selyus