Ana Sayfa ÇEVRE 6 Mart 2016

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayırlı olsun

İstanbul’un üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün yerleştirilen son tabliyesinin kaynağını da yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Dünyada asma köprüler içerisinde en geniş dört gidiş, dört geliş, iki de hızlı trenle ilgili raylı sistemin olduğu böyle bir proje yok. Asma köprü olarak bu uzunlukta bir başka köprü de yok. Bunlar bizim iftihar vesilemiz” dedi.

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakaları’nı birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesinin kaynaklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu atarak birleştirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya ile Avrupa’yı kara ve demir yolu ile birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı devam eden köprüde son tabliyenin montajının gerçekleştirilmesi vesilesiyle düzenlenen törene de katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri ile köprü inşaatını gerçekleştiren firma yetkililerinin de hazır bulunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“BÜYÜK DÜŞÜNENLER BÖYLE BÜYÜK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİR”

İstanbul için yıldız niteliğindeki böyle bir projede son tabliyeyi yerleştirmenin onurunu yaşadıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yıl önce köprünün temelini attıklarında, birilerinin köprünün bitmeyeceğini söylediğini, gezi olayları başladığında köprü için ‘iki beton yığınıyla kalır’ denildiğini, köprü inşaatına gelerek protesto gösterilerinin yapıldığını hatırlattı. Buna karşılık kendilerinin dünyaya önemli bir mesaj olacak köprünün iki ucunu birleştirme azminde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak büyük düşünenler böyle büyük projeleri gerçekleştirirler. Bizler de bu yola böyle çıktık” diye konuştu.

“Dünyada asma köprüler içerisinde en geniş dört gidiş, dört geliş, iki de hızlı trenle ilgili raylı sistemin olduğu böyle bir proje yok. Asma köprü olarak bu uzunlukta bir başka köprü de yok. Bunlar bizim iftihar vesilemiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağlantı oto yollarının ve viyadüklerinin tamamlanarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün önümüzdeki Ağustos ayında hizmete açılacağını müjdeledi.

Bugüne kadar 130 milyon yolcunun Marmaray’dan geçtiğini, Avrasya Tüneli’nin bu yıl sonunda tamamlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeler neticesinde iki kıta arasında seyreden trafikte rahatlamanın ortaya çıkacağını belirtti. Yapımı devam eden İzmir-İstanbul Otobanı kapsamında, İzmit Körfezi üzerinde inşası devam eden asma köprünün de bu ay sonunda birleşeceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu projelerin nakliyede maliyetlerin düşmesinde, kaza risklerinin azalmasında olumlu etkisinin olacağını vurguladı.

Siyasette yola çıkarken ‘önce insan ve insanın huzuru’ dediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun artık bunları teker teker gerçekleştirmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KÖPRÜ İNŞAATINDA ÇALIŞANLARA İKRAMİYE MÜJDESİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşasını gerçekleştiren firma yetkililerine, mimar ve mühendisinden işçisine kadar inşaatta görev alan tüm personele, yaptıkları işi sıkı tutarak gösterdikleri gayret için kendisi ve millet adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını köprünün hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, ‘dünyanın en geniş ve en yüksek kuleli asma köprüsü’ unvanına sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne son tabliyenin ilk kaynak işlemini, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Yıldırım ile birlikte gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yüklenici firma yetkilisinden, köprü inşasında çalışanlar için 3’er bin liralık ikramiye sözü alması ve bunu paylaşması, şantiyede bulunan işçiler tarafından sevinçle karşılandı.

İlginizi çekebilir

Kara Tren artık Tuzla’da

Kara Tren artık Tuzla’da

selyus