Ana Sayfa EĞİTİM 13 Temmuz 2019

Abdullah Gül’ün adı üniversiteden ivedilikle kaldırılması lazım!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dava arkadaşı ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak  ve son olarak bir başka hain Ali Babacan’la birlikte parti kuracak kadar hainleşen Abdullah Gül’ün üniversiteden adının ivedilikle kaldırılması lazım! 

Üniversite 21 Temmuz 2010 tarihinde kuruldu. Üniversite, Türkiye’nin ilk ve en büyük sanayi yerleşkelerinden biri olan Sümerbank Bez Fabrikası’nın eğitim kampüsüne dönüşümü projesidir. İlk öğrencilerini 2013-2014 akademik yılında üniversitenin ikinci kampüsü olan Mimar Sinan Kampüsü’nün yapımı da devam etmektedir.

Kayseri’ye yeni bir devlet üniversitesi kazandırılmasına yönelik çalışmalar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı girişimiyle bir araya gelen Kayseri’nin kanaat önderleri tarafından 2007 yılında başlatıldı. Üniversitenin, kalkınması ve girişimciliği ile Türkiye’de örnek gösterilen Kayseri’nin vizyonuna uygun olarak, kenti eğitimde de öne çıkarması amaçlandı.

Böyle derinliği ve önemi olan bir üniversiteye yol arkadaşlarına hainlik yapan Abdullah Gül’ün adının verilmesi önemini yitirmiştir. Kayserili kanaat önderlerinin üniversiteye Abdullah Gül’ün adının verilmesi önerisini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu üniversitenin Türkiye yükseköğretiminde fark yaratacak, uluslararası alanda rekabet edebilecek kaliteli bir üniversite olması şartıyla bu teklifi uygun görmüştür. Ancak bugün tekrar analiz edildiğinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Erdoğan’ın karşısına çıkacak kadar hainleşen Abdullah Gül’ün üniversiteden adının kaldırılması lazım!

selyus