Ana Sayfa YAŞAM 13 Temmuz 2019

Mehmet Şevket Eygi Hakk’a yürüdü

Gazeteci-yazar Mehmet Şevket Eygi vefat etti. Eygi’nin cenazesi bugün (Cumartesi) ikinci namazını müteakiben Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından kaldırılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Eygi için başsağlığı diledi.

Başkan Erdoğan, Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Mehmet Şevket Eygi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

MEHMET ŞEVKET EYGİ KİMDİR?

Mehmet Şevket Eygi, 7 Şubat 1933 yılında Ereğli Zonguldak’ta doğdu. Öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Eygi, öğrenimine 1940 yılında Galatasaray Lisesi’nin ilkokul kısmında başladı. Burada Ünlü kaleci Turgay Şeren, milletvekilliği yapmış fabrikatör Memduh Gökçen, sınıf arkadaşları oldu. Lise döneminde Abdi İpekçi, Mümtaz Soysal ile birlikte okuyan Eygi, Fransızcayı mükemmel bir seviyede öğrendiği bu okulda Osmanlı nazırlarından Raşit Erer, Birinci TBMM’de Aydın Mebusu olan Enver Tekand, Orhan Şaik Gökyay, Nihat Sami Banarlı, Ahmet Kutsi Tecer gibi önemli hocalardan ders aldı. Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi, milli gazetede köşe yazarlığı yapıyordu.

selyus