Ana Sayfa EĞİTİM 6 Ekim 2015

Arnavutköy’ün öğrencileri ayrıcalıklı

Arnavutköy Belediyesi “Aileye Destek, Eğitime Destek” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasını, bu senede sürdürüyor. Arnavutköy Belediye Başkan Haşim Baltacı, “Bu yıl 1600 TL yardımda bulunacağız. Her geçen yıl maddi olarak desteğimiz artırmaya devam ediyoruz. Biz istiyoruz ki daha fazla yardımda bulunalım. Bu yüzden bütçemizi attırmaya gayret ediyoruz. Birçok alanda belediye faaliyetlerimiz var. Yaklaşık 2100 kişiye yardımcı olmaya çalışacağız. Kasım ayına kadar tespit çalışmaları tamamlanacak ve yardımlarımızı yıl içerisinde 3 veya 4 taksitte ödeyeceğiz.”

Arnavutköy Belediyesi ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yaptığı eğitim yardımlarının yanı sıra üniversiteyi kazanmış ve üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin ailelerine; yardım ederek, eğitime tam destek sunuyor.

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Arnavutköy İlçesi’nden il içi ve il dışında eğitim hayatına devam eden üniversite öğrencisinin ailesine, eğitim yardımında bulunuyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından banka hesaplarına yatırılacak yardım desteği, 3 taksitte ödenecek.

Arnavutköy Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen üniversite öğrencilerinin ailelerine destek programında konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Araştırmaya, öğrenmeye ihtiyacı olan önemli bir değer öğrenci. Desteklenmesi gereken bir değer. Belde belediyesi olduğumuz dönemde üniversite öğrencilerine elimizden geldiğince yardım etmeye, burs vermeye çalıştık. Geçmiş senelerde olduğu gibi bu senede Arnavutköy Belediyesi olarak üniversitede okuyan öğrencilerin ailelerine yardım etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 2000 inin üzerinde öğrenci bize müracaat etti. İnşallah hepsi okuyacak, başarılı olacak ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaklar, o yüzden desteklemeye değer diyoruz” dedi.

BAŞKAN BALTACI: “YENİ ARGEM ŞUBELERİ GELECEK”

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı sosyal yardımlara değinerek şunları kaydetti: “Belediyemiz sosyal yardımlarda çok ciddi atılımlar yapmaya hevesli olan bir belediye. Çok önemli sosyal faaliyetlerimiz var. Özellikle yaşlı ve engellilerimizle ilgili, kadınlarımızla ilgili gençlerimizle ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. ARGEM’ de 10 binden fazla öğrencimiz faydalanıyor. ARGEMLİ öğrenciler birçok branşta eğitim alıyor. 11 şubemizde hizmet veriyoruz. Yeni şubeler ilave ederek, daha fazla öğrencinin ARGEM’lerden faydalanmasını sağlayacağız. Çocuklarımızı buralara gönderelim. Uzman eğitmenlerden faydalansınlar ve okul eğitimlerine katkısı olsun.”

HADIMKÖY’DE YENİ ŞUBE

Hadmköy Kadın Kültür Merkezi için çalışmalara başlanacağını belirten Başkan Baltacı: “Kadın kültür merkezimiz hanımlarımızın gelişimi ve donanımlı hale gelmeleri için hizmet veriyor. Bu merkezimizin yeni şubesini Hadımköy’de açacağız. Yaşlı ve Engelli merkezimiz herkes tarafından bilinen bir markamız  İhtiyaç sahibi ailelerimize ASYAM kart veriyoruz. 2700 civarında vatandaşımızı kurduğumuz marketimizde ücretsiz alış veriş yapıyor. ABİM diye bir birimimiz var. İş arayanlarla iş verenleri bir araya getiren, istihdama katkı sağlayan bir kurumumuz” diye konuştu.

BAŞKAN BALTACI: “ EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

2004 yılından itibaren eğitim desteğini yapmaya çalışıyoruz diyen Başkan Baltacı: “O zaman imkanlarımız çok fazla değildi. Ama şimdi çok daha fazla öğrenciye yardım ulaştırıyoruz. Bu yıl 1600 tl yardımda bulunacağız. Her geçen yıl maddi olarak desteğimiz artırmaya devam ediyoruz. Biz istiyoruz ki daha fazla yardımda bulunalım. Bu yüzden bütçemizi attırmaya gayret ediyoruz. Birçok alanda belediye faaliyetlerimiz var. Yaklaşık 2100 kişiye yardımcı olmaya çalışacağız. Kasım ayına kadar tespit çalışmaları tamamlanacak ve yardımlarımızı yıl içerisinde 3 veya 4 taksitte ödeyeceğiz. Geçen yıldan açılmış bir banka hesabı varsa onun üzerinden, yoksa Vakıfbank’tan hesap açmak suretiyle yardımcı olacağız. Kasım ayı ile birlikte ilk taksit yatırılacak” diye belirtti.

selyus