Ana Sayfa EĞİTİM 15 Şubat 2018

Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS- Başkanı Mustafa Aydın, zirveye ev sahipliği yaptı

Dünyanın en büyük üçüncü eğitim zirvesi olan “Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi”nin (Eurasian Higher Education Summit-EURIE) 3’üncüsü 70’den fazla ülkeden gelen 2 bin 500’ün üzerindeki davetlinin katılımı ile İstanbul’da başladı.

Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS desteği ve DEİK – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu katkılarıyla düzenlenen Avrasya Yüksek öğretim Zirvesi’ne 70’den fazla ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzman katıldı. 112 konuşmacının katıldığı zirvede, toplam üç günde 42 panel ve seminer gerçekleştirilecek. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve açılış konuşmasını Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS- Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın gerçekleştirdiği zirveye, Malezya Yüksek öğretim Bakanı Idris Jusoh’dan başka Tunus, Yemen ve Cezayir yüksek öğretim bakanları da katıldı. Zirvede ayrıca, 250 üniversitenin standı da yer alıyor.

“BU ETKİNLİK İLE KIT’ALARI BİR ARAYA GETİRDİK”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS- Başkanı Dr. Mustafa Aydın, dünyanın dört bir yanından gelen akademi camiasını bir araya getirmek suretiyle kıt’aları İstanbul’da buluşturduklarına değinerek, “Avrasya yüksek öğretim zirvesinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki üç gün boyunca bölgemizdeki bütün yüksek öğretimle ilgili çalışmaları, yüksek öğretim camiası ile bir araya getirerek, kıt’aları yüksek öğretimle birleştirmek suretiyle burada sizlerle buluşturacağız. Avrasya Üniversiteler Birliği gelmiş olduğu noktada bugün bütün dünyaya ışık verecek, yol açacak ve vizyon sağlayacak bir noktaya geldi. Bu etkinliğin katılımcılarımıza faydalı olacağına yürekten inanıyorum. Nitekim katılımcılarımız fuar alanında bulunan seçkin üniversiteler ile görüşmeler düzenleyip çalışmalarının temelini atabilirler. Bu zirve ile birlikte ülkemiz için yurt içi ve yurt dışında oluşturulmak istenen ön yargılara ve bu yanlış algıyı oluşturmak isteyen mihraklara bugün dünyanın dört bir yanından gelip bu çatı altında toplanan yüksek öğretim sistemi temsilcileri ve vizyonerleri en güzel cevabı vermiştir” dedi.

“ÖRNEK İŞ BİRLİKLERİ KURULACAK”

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin, Avrasya coğrafyasında ki üniversiteleri bir araya getirerek akademi alanında örnek iş birlikleri ile ortak bir sinerji oluşturmak maksadıyla kurulduğunu söyleyen Dr. Mustafa Aydın, “Bunun yanı sıra Avrasya Üniversiteler Birliğimiz, bölge yüksek öğretimin gelişimi için yoğun çalışmalar ortaya koymuştur. Bu çalışmalar ile birlikte dünyaya barış mesajlarını vermeyi amaçlıyoruz. Bir geleneğe dönüştürdüğümüz Avrasya Yüksek öğretim Zirvesi’ni 2 bin katılımcımız ile gerçekleştiriyoruz. Konusunda uzman 80 konuşmacısı ile Avrasya Yüksek öğretim Zirvemiz üç gün boyunca bir eğitim festivaline ev sahipliği yapacaktır. Katılımcılarımız online olarak ve etkinlik alanında 2019 yılı zirvesi için rezervasyonlarını gerçekleştirebilmektedirler. Ayrıca katılımcılarımız bu zirve ile birlikte ikili görüşmeler neticesinde iş birliklerini geliştirecek projelere ve programlara imza atmak üzere yola çıkacaklardır. Daha şimdiden online olarak 400 görüşmenin planlanmış olması buranın sinerjisini göstermektedir. Üç gün boyunca eğitim alanlarındaki yenilikleri yakalamak ve yeni iş birliklerini kurmak ve farklı alanlardaki gelişmelerden haberdar olmak için bir arada bulunacağız ve birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

EGEMEN BAĞIŞ, “İSTANBUL EĞİTİMİN BAŞKENTİ OLMUŞTUR”

Avrasya Üniversiteler Birliği Zirvesi’nde(EURAS) konuşan AB ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, “Dünyanın dört bir yanından gelen konukları ülkemize, İstanbulumuza ve bu zirveye hoş geldiniz.

İstanbul’un tarihte 3 farklı imparatorluğa başkentlik yapmış içinden nehir değil deniz geçen çok farklı kültür medeniyet beşiğidir. Aynı zamanda İstanbul bir eğitim başkentidir”

“AFRİNDEKİ KAHRAMANLARIMIZA TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR”

Bağış, “Bu toplantıyı huzur içerisinde gerçekleştirebildiğimiz için teşekkür borçlu olduğumuz birileri var, şuanda Afrin’de kahramanlık destanı yazan Mehmetçiklerimize buradan şükranlarımızı, selamlarımız ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Şunu bilsinler ki bu ülkenin 80 milyon vatandaşı bütün dualarıyla destekleriyle arkalarındadır. Türkiye gerçekten farklı bir noktaya gelmiştir, benim yüksek lisans dersi verdiğim İstanbul Aydın Üniversitesi’ ndeki talebelerimin 7 farklı ülkeden 9 farklı üniversiteden önlisans diploması alıp gelmişler hatta bir Filistin’li öğrencim dün akşam ‘ben Oxford’tan da kabul aldım fakat İstanbul’u çok sevdiğim için burada okumayı tercih ettim’ demişti bu da ülkemizin yarınlarının en önemli habercisidir” diye konuştu.

selyus