Ana Sayfa EĞİTİM 22 Şubat 2017

Başkan Can, TURGEV’li öğrencilere anayasa değişikliğini anlattı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TÜRGEV Maltepe Yıldız Hasoğlu Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen “Darbeler ve Sivil Anayasa” konulu seminere konuşmacı olarak katılarak “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni anlattı.

Düzenlenen seminere; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, yurt görevlileri ve öğrenciler katıldı. Programın konuşmacısı olan Başkan Hasan Can, Türkiye’nin siyasi tarihi ile ilgili bilgiler aktardı. Darbeler ve Anayasa hakkında da konuşan Başkan Hasan Can, örnekler vererek öğrencilere önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu.

Konuşmasına AK Parti’nin iktidara geldiği süreç hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Hasan Can, “Uluslararası arenada büyük bir mücadele veriyoruz. Bakınız gençler; bu uğurda mücadelede ayakta kalabilmek için, her platformda var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Bu uğurda şehitler ve gaziler verdik veriyoruz. Allah onların mekânlarını cennet eylesin” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin yaşadığı darbeler ve sivil anayasa gerekliliği konusuna da yer veren Başkan Hasan Can, “Ülkemiz bugüne kadar birçok ihtilal gördü. Bunlar ülkemizin gelişmesinin ve kalkınmasının önünde büyük bir engel oluşturdu. Ülke olarak bugüne kadar sivil bir anayasa yapamadık. Demokrasiyi tam anlamıyla tesis etmek ve güçlü bir Türkiye için sivil bir anayasa bizim için elzemdir. 15 Temmuz Türkiye için büyük bir kırılma noktasıdır. Millet ülkesine cumhurbaşkanına ve geleceğine sahip çıkarak darbecilere büyük bir ders verdi. Bu millete sivil bir anayasa yapmak boynumuzun borcudur” dedi.   

“Darbeler ve Sivil Anayasa” konulu seminerde terör konusuna da değinen Başkan Hasan Can, “Bugün bizim için hayat memat meselesi olan terörle mücadeleye devam ediyoruz. Terör yalnızca ülkemiz sınırları içerisinde değil, sınırın ötesinde de bizi tehdit ediyor. Suriye’de yürüttüğümüz operasyonlarla o toprakları temizlememiz ve o arada güvenli bir bölge oluşturmamız gerekiyor. Bölgede yürütülen operasyonlar ülkemizin selameti ve rahat uyku uyuması için çok önemlidir” dedi. Başkan Hasan Can, “Dünya milletleri ne derse desin, siz hakkınızı bileğinizin gücüyle kullanmasını ve savunmasını biliyorsanız herkes size saygı duyacaktır” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak gençlere referandumla ilgili bilgiler aktararak, “Bugün boynumuzu eğmeyen millî menfaatlerimiz konusunda asla taviz vermeyen ve terörle mücadele eden güçlü bir devlet yapısı var. İşte bu devlet yapısını cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle perçinlemek istiyoruz” dedi.

Başkan Hasan Can katıldığı seminerde, TÜRGEV Maltepe Yıldız Hasoğlu Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu öğrencileriyle hayat tecrübelerini de paylaştı. Programda, Başkan Hasan Can’a TÜRGEV’in Beykoz Riva’daki hatıra ormanına, Başkan Hasan Can adına dikilen 2 adet fidanın sertifika takdimi ile sona erdi.

selyus