Ana Sayfa EĞİTİM 18 Ocak 2020

Başkan Göksu, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilk döneminde  Anadolu Lisesi öğrencilerinin karnelerini dağıtarak heyecanlarına ortak oldu.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı ilk dönemi sona erdi, öğrenciler tatile girdi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Atışalanı Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek karnelerini dağıttı. Göksu’ya, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras da eşlik etti.

BİLİM MERKEZİNDE YAZILIM EĞİTİMİ VERECEĞİZ

Sınıfları tek tek gezerek karneleri dağıtan Göksu, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Başkan Göksu, “15 Temmuz Millet Bahçesi’nin üst tarafında Bilim Merkezi açacağız. ‘IP Yazılım’ ve ‘Bilgisayar’ eğitimleri vereceğiz, burada eğitim alın. Sokaktaki, hiç okumamış ama ilgisi olan vatandaşlarımız da burada eğitim alacaklar. Gerek Esenler Belediyesi olarak biz Mihmandar projemizle ve gençlik, sanat merkezlerimizle, gerekse TÜGVA’nın kıymetli eğitimcileri verdikleri eğitimlerle ve sosyal faaliyetlerle sizi hayata hazırlıyoruz. Ara dönemde alınan karneler bize göstergedir, inşallah ikinci dönem daha da iyi olacaksınız. İdealleriniz olsun. Şimdiden hayalini kurduğunuz üniversiteleri araştırın, gidin, o havayı soluyun, kendinize yön vermiş olursunuz” diye konuştu.

ARKADAŞLARI EDANUR’U UNUTMADI

Göksu daha sonra, Esenler’de on gün önce vefat eden Atışalanı Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 10-Ö sınıfı öğrencisi Edanur Korkmaz’ın sınıfını ziyaret ederek arkadaşlarına ve öğretmenlerine baş sağlığı diledi. Edanur’un oturduğu sırasında fotoğrafı ve karnesi ile birlikte “Teşekkür Belgesi” de yer aldı. Başkan Göksu, Edanur’un acılı arkadaşlarını teselli ederek, “Allah, Edanur kardeşimize rahmet eylesin. Ölümün yaşı yok, ne zaman geleceği belli olmuyor. Edanur kardeşimiz sizden ayrıldıktan sonra, ertesi gün yine sizinle buluşacaktı belki ama buluşamadınız. Bizim için büyük bir ibret. Mekânı Cennet olsun. O’nun için dua edin. O şimdi yeni bir yolculukta, Allah yolculuğunu hayırlı eylesin” ifadelerini kullandı.

selyus