Bakan Çavuşoğlu, “Egemen Bağış FETÖ mağduru olduğu için büyükelçilik yapamayacak mı?”

Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış ile ilgili sorulan soruyu cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, “Sayın Bağış, AB Bakanlığı yaptı. Parlamenter diplomaside çok başarılı bir arkadaşımız. FETÖ mağduru bir arkadaşımız. Dolayısı ile şimdi büyükelçiliği yapamayacak mı FETÖ mağduru olduğu için?”  

CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, sorulan sorulara samimiyetle cevap verdi.

“Muhalefetin ve kamuoyunun tartışmaya açtığı üç büyükelçi ataması yapıldı. Atamalarla ilgili yapılan eleştirileri haklı buldunuz mu?” sorusunu cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, “Herkesin görüşü olabilir ama eleştirileri haksız buluyorum. Biz herhangi bir kişiye mevki makam vermek için büyükelçi atamıyoruz. Diğer büyükelçi ve başkonsolosluk atamalarımızda yanıldığımız da oluyor. Ama biz atamalarımızı objektif kriterler çerçevesinde yapıyoruz. Şimdi sayın Bağış, AB Bakanlığı yaptı. Parlamenter diplomaside çok başarılı bir arkadaşımız. FETÖ mağduru bir arkadaşımız. Dolayısı ile şimdi büyükelçiliği yapamayacak mı FETÖ mağduru olduğu için?” dedi.

İlginizi çekebilir

TSK’da FETÖ operasyonu

TSK’da FETÖ operasyonu

selyus