Ana Sayfa EĞİTİM 24 Nisan 2018

Başkan Hasan Can, “Altın Çağ’da Bilim Sergisi”ni açtı

Türk ve İslam medeniyetleri ilim insanlarının 7. ve 16. yüzyıllar arasındaki icatlarının minyatürlerinin sergileneceği “Altın Çağ’da Bilim Sergisi”nin açılışı Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa Başkan Hasan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Cemali Ergül, Mesut Özdemir ve Mustafa Küçükkapdan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi açılışında Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sergiledi.

Tarih boyunca Müslüman bilim adamlarının dünyanın gelişim ve değişimine yön veren icatlarından bahsetti. Avrupa’ya örnek olan çalışmalarıyla Endülüs Emevi Devleti’nden Osmanlı âlimlerine Müslüman bilim adamlarının, çalışmalarından kıyafetlerine kadar taklit edildiklerini anlatan Başkan Hasan Can, “Burada sergilenen bu eserler İslam tarihi boyunca bilimde, sanatta, fende gerçekten harika eserler meydana getirmiş ve gerçekten döneminin en önemli makinaları, en önemli icatları, en önemli teknik alet edevatı olarak kullanılmış bu eserleri, o günkü ölçüleri ve yapılış biçimleriyle bugün tekrar yapmışlar ve o günü yaşatırcasına ‘Tarihte bizim Müslüman bilim adamlarımız bunları yapmışlardı’ diyerek sergiliyorlar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bugün serginin kapılarını açalım istedi arkadaşlarımız, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Alemdağ Caddesi Yayalaştırma Projesinden ve Ümraniye halkının projeyle ilgili memnuniyetinden de bahseden Başkan Hasan Can, “Çağa ve medeniyete ışık tutan ecdadımızın eserlerini burada görmekten onur duyacağız, hayırlara vesile olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

selyus