Ana Sayfa EĞİTİM 30 Eylül 2017

Başkan Türkmen, “Evlatlarımız bizim için büyük bir sorumluluktur”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Çocuklarımız dünya hayatının süsüdür.  Evlatlarımız bizim için büyük bir sorumluluktur. İşte bizler üzerimize düşen bu büyük sorumluluğa sahip çıkmak için, evlatlarımızı daha iyi yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğinde özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 2012 yılında YÖK kararı ile kurulan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılının açılışını yaptı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü M. İhsan Karaman ve çok sayıda veli katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZ DÜNYA HAYATININ SÜSÜDÜR”

Açılışta konuşan Başkan Hilmi Türkmen, ‘’Bu akşam sizlerle buluşmamıza sebep olan husus, Üsküdar Çocuk Üniversitesi adıyla 2012 yılında Medeniyet Üniversitesi ile ortak bir çalışma başlattığımız, Türkiye’de ilk ve bize göre çok özgün bir proje olan Çocuk Üniversite’mizin 2017-2018 eğitim öğretim yılına merhaba demek. Bu anlamlı özel, özgün, Türkiye’de bu kadar detaylı bir başka örneği olmayan projemizin yeni yılı başta çocuklarımıza sonra siz sevgili velilerimize hayırlı olsun. Cenab-ı Allah’ın kullarına sayamayacağımız kadar nimetleri vardır. Ama bu nimetlerin en güzellerinden birisi evlatlarımızdır. Çocuklarımız dünya hayatının süsüdür. Evlatlarımız bizim için büyük bir sorumluluktur. İşte bizler üzerimize düşen bu büyük sorumluluğa sahip çıkmak için, evlatlarımızı daha iyi yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

1700 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

İki kampüste faaliyet gösteren Üsküdar Çocuk Üniversitesi, 2017 yılı itibariyle yaklaşık 1700 öğrenciye eğitim vermektedir. Üniversite bünyesinde öğrenciler, her eğitim dönemi başında zekâ ve yetenek testlerine tabi tutulmaktadır. Testlerin sonunda uygun görülen öğrenciler 4 kademeden oluşan eğitimlere başlamaktadır. Hazırlanan eğitim programları ile öğrencilerin Milli Eğitim bünyesindeki eğitim hayatlarına devam ederken bir yandan da yetenek ve ilgileri doğrultusunda gelişmeleri hedeflenmektedir.

selyus