Ana Sayfa EĞİTİM 23 Kasım 2017

Beykoz Belediyesi’nden 1500 öğrenciye diş fırçası ve dış macunu

Beykoz Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda ilçedeki öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. İlçe genelinde 1500 öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtılacak.

Beykoz Belediyesi, İstanbul Diş Hekimleri Odası ve Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi iş birliğiyle Kanlıca Sedat Simavi İlkokulu’nda kutlanan haftayla öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı.

Etkinliğe Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve eşi Ayşe Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İstanbul Diş Hekimleri Odası Temsilcisi Nusret Barlas,  Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Baş Hekimi Ömer Besim Olcay, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü hekimleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

AĞIZ SAĞLIĞINI ANLATAN SEMİNERLER VERİLECEK

Ağız sağlığına dikkat çekmek üzere kutlanan hafta kapsamında 9 okulda 1500 diş fırçası ve diş macunu seti dağıtılacak, okullarda ağız sağlığı ve hijyeni anlatan seminerler verilecek.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Ağız ve diş sağlığı olmadan bütün hastalıklara açık vaziyettesiniz. Ağız temiz olursa, dişler bakımlı olursa güvenli ve sağlıklı insan profili ortaya çıkar. İnsanlarımıza sağlığın önemini çokça duyurmamız ve sıklıkla anlatmamız gerekir” dedi.

Öğrencilerin haftasını kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay: “Sağlık her şeyin başıdır. Önemli organımız olan dişlerimizi korumaya küçüklükten başlamamız gerekir, bunun da eğitimle olabileceğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Ömer Besim Olcay da, çocuklarda çiğneme bozuklukları, beslenme, konuşma ve kendine güven kaybı gibi sorunlara neden olduğunun altını çizerek, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi için toplumdaki herkese görev düştüğünü vurguladı.

 

 

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

Sancaktepeli dâhi öğrencilerden mükemmel buluşlar

Sancaktepeli dâhi öğrencilerden mükemmel buluşlar

selyus