Ana Sayfa EĞİTİM 8 Ağustos 2015

Çekmeköy Belediyesi ‘nden çocuklara sürpriz

Çekmeköy Belediyesinin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere kek, meyve suyu ve dondurma ikram etti.

Çekmeköy Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere kek, meyve suyu ve dondurma ikram etti. İkramlar, Çekmeköy’e bağlı bütün cami ve mescitlerde eğitim alan öğrencilere dağıtıldı.

Eğitimin her alanına destek verdiklerini belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ‘’Okulların tatile gidilmesiyle İslami ve manevi eğitimlerini almak için aileler çocuklarını mahalle camilerindeki kuran kurslarına gönderiyoruz. Çocukların İslam kültürünü öğrenerek büyümesi açısından yıllardır devam eden bu kursların önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Eskiden bu kurslar daha sınır eğitimler verirdi, çocuklar bunu zorunluluk olarak görürdü ama şimdi şartlarını ve imkânlarını genişlettiğimiz bu kursalar ile çocukların severek ve isteyerek devam etmelerini amaçlıyoruz. Son dönemlerde bu konuda önemli yol kat ettik. Bu kurs dönemi sonunda başarılı öğrencilere hediyeler takdim ediyoruz. Bu projenin, çocukları daha motive ettiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda ekiplerimiz gün içinde kursları ziyaret ederek çocukları sıcak yaz günlerinde dondurma ve kek ikramlarıyla tatlı sürprizler yapıyor. Bu vesile ile çocuklara İslam’ın güzel yönlerini anlatmaya çalışıyoruz. İslam kolaylık ve güzellik dinidir. Onu doğru öğrenmek hem kişinin hem dünyanın kaderini değiştirir. Beşeri ilimler kadar manevi eğitiminde önemini her fırsatta vurguluyorum. Bu amaçla çocuklarımızın her iki konuda da iyi eğitim almalarını ve vatana millete hayırlı evlatlar olmaları için eliminizden geleni sağlıyoruz’’ dedi.

Etiketler:
selyus