Ana Sayfa EĞİTİM 23 Nisan 2016

Çekmeköy’de gençlerin geleceği planlanıyor

Çekmeköy Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen “Gençlerle Geleceği Planlıyoruz” temalı programa katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz gençlerle buluştu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen “Gençlerle Geleceği Planlıyoruz” organizasyonu kapsamında Güç Kardeşler Anadolu Lisesi’nde gençlerle buluştu. Programa Kent Konseyi Başkanı Hatice Sıraç da katıldı.

Organizasyon kapsamında lise öğrencileri ile buluşan Başkan Poyraz gençlere; “7 yıllık görev süremiz içerisinde hayırseverlerimizin de desteğiyle eğitim konusunda büyük bir gelişim kaydettik. Çekmeköy’ü bir eğitim vadisi haline getirmek için var gücümüzle çalıştık. Görevimizin başında olduğumuz sürece bu gayretimiz ve çabamız hiç bitmeyecek. Bugün burada siz soracaksınız biz cevaplayacağız. Söz sizindir,” dedi.

GENÇLER SORDU BAŞKAN POYRAZ CEVAPLADI

Başkan Poyraz, Güç Kardeşler Anadolu Lisesi Öğrencilerinin okulun spor alanları ve spor ekipmanları, Çekmeköy’deki projeler, ulaşım ve kültür gezileri için yaptıkları talepleri not aldı ve sordukları soruları tek tek cevapladı. Fatma Talip Kahraman İmam Hatip Lisesi ve Güç Kardeşler Anadolu Lisesi arasına bir spor kompleksi yapılacaklarını belirten Başkan Poyraz, okulda eksik olan futbol, basketbol ve voleybol toplarının da temini için öğrencilere söz verdi. Okulun yanında bulunan sosyal tesislerdeki futbol sahalarını da okul turnuvası için gençlerin kullanılabileceğini belirten Başkan Poyraz, “İsterseniz şimdi gidip sahayı açalım,” dedi. Bu sözlerden sonra gençler Başkan Poyraz’ı uzun süre alkışladılar. Öğrencilerin 9 ÜD hattının sabah giriş ve akşam çıkış saatlerinde okullarının önünden geçme isteğini not alan Başkan Poyraz, konuyla ilgili İETT ile görüşeceklerini belirtti.

GENÇLER BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SORDU

Murat Ulaş adlı öğrencinin Başkanlık sistemi sorusu üzerine konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Başkanlık sistemi memleketimiz için bir çıkış yoludur. Mevcut anayasa ve sistem yetersizdir. Bu sistem yarın memleketimizin büyüyüp gelişmesinin önüne engel olacaktır. Eğer daha gelişmiş bölgesine hakim ve güçlü bir Türkiye istiyorsak, başkanlık sistemi olmalıdır” dedi.

Okul Konseyi Başkanı Muhammed Enes Durmaz program sonunda Başkan Poyraz’a teşekkür ederek, 7 yıllık hizmetlerin değerlendirildiği karneyi takdim etti.

Buluşma sonunda Başkan Poyraz öğrencilere hediye verdi.

selyus