Ana Sayfa YAŞAM 22 Nisan 2016

Sancaktepe’de “Yıldızlı Geceler”

Bilim meraklıları, Sancaktepe Bilim Merkezi’nde “Yıldızlı Geceler” etkinliği kapsamında düzenlenen gece gözleminde Ay ve Jüpiter’i yakından inceleme fırsatı buldu.

Sancaktepe Bilim Merkezi’nde “Yıldızlı Geceler” etkinliği devam ediyor. 19 Nisan Salı akşamı her yaştan bilim meraklısı ile bir araya geldiğimiz etkinlik, açık havada gerçekleştirilen bahçe sohbetleri ile başladı. Konuklara, astronomi, gökyüzü,  yıldızların Dünya’ya olan uzaklıkları, Güneş cinsinden büyüklükleri hakkında bilgilerin verildiği bahçe sohbetinde kutup yıldızımız olan Polaris’in neden her zaman kuzeyi gösterdiği anlatılarak kutup yıldızının gökyüzünde nasıl bulunacağı öğretildi.

Bahçe konuşmalarının ardından teleskop ile Ay ve Jüpiter gözlemlerine başlanan programda katılımcılarımız gözlem yaparken de gökyüzü, astronomi, yıldız ve gezegenler hakkında bilgiler edindi. Her gece gözleminde olduğu gibi bu gece gözleminde de Dünyamızın tek doğal uydusu olan Ay, kraterleri ve katılaşmış bazalttan oluşan Ay Denizi dediğimiz düzlükleriyle katılımcılarımızı büyüledi.

Etkinlik boyunca konuklarımız çocuklarıyla birlikte manyetik alan çizelgesi, el bataryası, pedallı jeneratör, tasarruflu lambalar, fısıltı çanakları, Newton topları, Maxwell tekerleği, tırmanan koni, kum sarkacı, ve dönen topun yer aldığı Bilim Atölyesini de gezerek bilgi ve eğlence dolu saatler geçirdiler.

selyus