Ana Sayfa EĞİTİM 5 Mayıs 2016

Çekmeköy’de satranç heyecanı

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çatalmeşe İlköğretim Okulu’nun birlikte hazırladıkları 6. Çekmeköy Satranç Turnuvası başladı.

Çekmeköy’de gelenekselleşen satranç turnuvasının açılış töreni, Çatalmeşe İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Açılış törenine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Gülder, Çatalmeşe Mahalle Muhtarı Ömer Lütfi Gürsoy ve öğrenci velileri katıldı.

Üç gün sürecek satranç turnuvasında küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yarışılacak. Takım olarak ve bireysel olarak dereceye giren öğrenciler birbirinden renkli ödüller kazanacak. Birinci olan takıma diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü takıma tablet hediye edilecek. Bireysel olarak dereceye giren öğrencilerden birinciye tablet, ikinciye fotoğraf makinası, üçüncüye saat hediye edilecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende katılımcılara seslenen Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız “ Satranç ilçemizde Çatalmeşe İlköğretim Okulu’yla anılan bir spor haline geldi. Bu yıl altıncısı düzenlenen turnuvada tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Hayatta satrança benzer. Hep bir adım önde olan, bir önceki hamleyi düşünen kazanır.  Bu sebeple turnuvanın sizlere çok şey katacağına inanıyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ederim,” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Bugün bu yarışların yapıldığı salonda emeğimizin olması bizim için mutluluk verici. Ben hepinizin Miraç Kandili’ni kutluyorum. Turnuvaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Satranç zor ve zekaya dayalı bir oyun. Bu oyun ve organizasyon ilerde hayatınızı olumlu etkileyecektir, ” dedi.

selyus