Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 5 Mayıs 2016

Akademi Nisa’da yoğunluk

Ümraniye Belediyesi’nin öne çıkan eğitim programlarından Akademi Nisa, birbirinden değerli konuklarıyla devam ediyor. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Ömer Faruk Harman ve Necmettin Nursaçan Hoca’nın katıldığı 8. hafta programları yoğun katılımla gerçekleşti.

Akademi Nisa’da bu hafta, yine birbirinden değerli isimler Ümraniyeli hanımlarla buluştu. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen dersler, yeni dönem ve ikinci dönem öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Program kapsamında, yeni dönem öğrencileri, Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’da Harem ve Kadın” konulu bir seminer verdi. Eğitimin sadece okullarda değil, her yerde olduğunu söyleyen Şimşirgil, Ümraniyeli hanımları verimli etkinliklere katılımlarından dolayı tebrik etti. Osmanlı’da kadınların yetiştirilmesi, harem hayatı, fizikî olarak harem dairelerinin yapıları ve çocuk yetiştirme gibi konular üzerinde duran Şimşirgil, “Saray muazzam bir mekteptir” dedi. 2. derste ise, Marmara Üniversitesi, İlayihat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, “Semavi Dinlerde Tahrif” konusunu sure, ayet, hadis ve sünnet mefhumları ekseninde değerlendirdi.

İkinci dönem öğrencileri ise Necmettin Nursaçan Hoca’nın, “Gönül sohbetleri” konulu dersinde; müminin ailesine karşı sorumlulukları konusunu dinlediler. Hadislere dayanarak Müslümanlıkta en önemli şeyin namaz, anneye ve babaya iyilik ve mal ve can ile Allah yolunda hizmet etmek olduğunu söyleyen Nursaçan, hanımların sorularını cevaplayarak dersini sonlandırdı.

Ardından; Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Okutmanı Zehra Öksüz’ün Osmanlı Türkçesi dersiyle program son buldu.

selyus