Ana Sayfa EĞİTİM 4 Mayıs 2018

Çekmeköylü öğrencilerin münazara ile yetenekleri ortaya çıkıyor

Çekmeköy TÜGVA Liseler Arası 3. Münazara Yarışması’nın finalinde rakibi HÖV Tunç Çapa Anadolu Lisesi’ne karşı üstünlük sağlayan Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çekmeköy İlçe Temsilciliği‘nin düzenlediği Liseler Arası 3. Münazara Yarışması finali Çekmeköy Nikah Sarayı’nda yapıldı.

26 Mart’ta ilk tur ile başlayan ve 15 Lisenin katıldığı Münazara yarışması 4 tur halinde gerçekleşti. Yarışmada 60 öğrenci okullarını temsil etti.

HÖV Tunç Çapa Anadolu Lisesi ve Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında yapılan finalde münazara anlatımları müthiş çekişmeye sahne oldu. Doğu ve batı kültürünün konu edildiği ve Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin birinci olduğu final programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, TÜGVA Lise Koordinatörü Beytullah Çiçen, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Gerek bu yıl olsun gerekse geçtiğimiz yıllarda yapılan münazara yarışmalarından da büyük keyif almıştık. Gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için son derece önemli organizasyon. Programda emeği geçen TÜGVA ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

selyus