Ana Sayfa EĞİTİM 4 Nisan 2023

Dünya; “Robot Tasarım” birincisi Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni konuşuyor

19’uncusu düzenlenen First Lego Leauge Challange turnuvasında Çekmeköy Şehit Ömer Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Robotik Kulübü “Robot Tasarım” alanında 1. Oldu.

Turnuvaya katılan tek devlet okulu ve tek imam hatip okulu olan Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi dünya birinciliğini elde ederek Türkiye’nin gururu oldu.

Daha önce de dünya birinciliği olan Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Türk gençliğinin isteyince uluslararası başarılar elde edebileceğini bir kez daha ispatladı.

Şampiyonlukla ilgili bir açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Muhammed Sarı, “19’uncusu düzenlenen First Lego Leauge Challange turnuvasında Çekmeköy Şehit Ömer Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Robotik Kulübümüz “Robot Tasarım” alanında 1. oldu.

Turnuvaya katılan tek devlet okulu ve tek imam hatip okulu olarak bu başarıyı bizlere tattıran; Fatma Bayram, Seher İklima Kenan, Menekşe Zinnur Kılcı, Esma Nur Kara, İpek Nisa Demir, Fatma Betül Çiftci, Damla Ülker, Bahar Hacıhaliloğlu Öğrencilerimize, Robotik Kodlama Kulübü Koçu Ahmet Bilsel’e ve danışman Eda Çakmak hocalarımıza yürekten teşekkür eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

selyus