Ana Sayfa EDEBİYAT, EĞİTİM 10 Kasım 2019

Eğitimci-Yazar Dr. Ömer Faruk Yelkenci, TÜYAP’ta kitabını imzaladı

 İstanbullular,  TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 38. Uluslararası Kitap Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi. Eğitimci-Yazar Dr. Ömer Faruk Yelkenci, fuarda yerini alarak kitabını imzaladı.

İnsanların akın ettiği Kitap Fuarında önemli yazarlar imza günleri ile kitapseverlerle buluştu. 4. Salonda “Felsefeden uygulamaya giden eğitim”, “Hayat Denge Modeli” isimli kitabını imzalamak için stantta yerini alan bir başka önemli isim de Eğitimci-Yazar Dr. Ömer Faruk Yelkenci idi.

Yelkenci, Motta yayınlarından çıkan kitabını hayranları ve kitapseverler için imzaladı. Yelkenci’nin kitabını almak için fuara gidemeyenler veya yayınevlerine uğrayamayanlar internet üzerinden satın alabilir.

DR. ÖMER FARUK YELKENCİ KİTABI NEDEN YAZDIĞINI ÖZETLEDİ

Kitap ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Ömer Faruk Yelkenci, “Eğitim, bilgilenme yoluyla insanın düşüncelerinde, duygularında nihai davranışlarında yaşanan nitelikli değişim ve gelişim süreçlerini ifade eder. Ancak eğitimi bir kavram olarak ele aldığımız anda onun, bağlamından ve doğallığından kopmuş olduğunu görürüz. Söz okula geldiğinde ya da bir başka ifade ile eğitimi okulun sınırları içine aldığımız anda ise eğitimi tutsak etmiş oluruz ki bu, artık özgür eğitimden de söz edemeyeceğimiz anlamına gelir” Türk eğitim sisteminin sorunlarına realist bir yaklaşımla eğilerek temel sorunları ele alan yazar; eğitim sisteminin, makinist bir sistem olmaması gerektiğini, bilişsel ve duyuşsal gereksinimlere bağlı kalarak…”

selyus