Genç Gelecek’ten yaşam koçluğu eğitimi

Genç Gelecek’ten yaşam koçluğu eğitimi

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek tarafından düzenlenen 24 kulübün başkanı ve üniversite konseyi öğrencilerine yönelik yaşam koçluğu eğitimleri,  Davranış Bilimleri Uzmanı Esra Lenk tarafından başladı.

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek tarafından düzenlenen 24 kulübün başkanı ve üniversite konseyi öğrencilerine yönelik yaşam koçluğu eğitimleri başladı. İlk eğitim programı 12 Temmuz Cuma günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezinde Yenidoğan Mutlu Evler Merkezi Davranış Bilimleri Uzmanı Esra Lenk tarafından verildi.

Yaşam koçluğu kapsamında başlatılan eğitimin ilk dersinde “Karakter Teşhisleri-Kendini Tanımada Güçlü ve Zayıf Yönler” konulu eğitim verildi. Esra Lenk, araştırmalara göre yeşil, sarı, mavi ve kırmızı olmak üzere dört farklı karakterin olduğunu belirterek: “Yeşil karakterli kişiler risk almak istemezler, tek başına karar almakta zorluk çekerler, hayır diyemezler. Kırmızı karakterli kişiler, hedeflerinden kolay vazgeçmezler, çabuk karar verirler, kendi kurallarına göre davranmak isterler. Sarı karakterli kişiler, girişkendirler, güler yüzlüdürler, üretkendirler. Mavi karakterli kişiler ise, zor karar verirler, hataları çabuk bulurlar, kurallara bağlıdır, ciddiyeti ve mesafeyi korurlar” dedi. Bu dört karakterler hakkında gençleri bilgilendiren Lenk, her birinin olumlu ve olumsuz yönlerine de değindi.

Yaşam koçluğu eğitimleri ile gençlerin, hayatında gelişim ve değişim fırsatını keşfetmesi, yaşamına dışarıdan bakmak, içsel doğasını gözlemlemek, anlamak, kendini keşfetmek gibi birçok alanda kendilerine yol göstermesi amaçlanıyor.

15 günde bir yapılacak olan yaşam koçluğu eğitimleri, farklı konularla devam edecek.

selyus